Balyoz'da çıktı | " /> Balyoz'da çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Poyrazköy sanıkları Balyoz'da çıktı

28 Şubat 2010 09:36 tsi
Poyrazköy sanıkları Balyoz'da çıktı  
'Balyoz soruşturmasının ilk dalgasında gözaltına alınan 48 kişiden 33'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan muvazzaf askerlerin, Sarıkız, Ayışığı ve Yakamoz'un yanı sıra, 2009'a kadar yapılan d

'Balyoz soruşturmasının ilk dalgasında gözaltına alınan 48 kişiden 33'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan muvazzaf askerlerin 2004 ile 2009 yılları arasındaki güncel darbe planlarının içinde de yer aldığı iddia ediliyor. Örneğin, azınlıklara ve öğrencilere yönelik kanlı saldırılar öngören Kafes Eylem Planı'nda 'danışma kurulu başkanı' olarak adı kodlanan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Feyyaz Öğütçü, bu soruşturmada 'tutuksuz şüpheli' olarak yer alıyor. Ancak Öğütçü, Balyoz'dan cezaevine gönderildi. Poyrazköy cephaneliği davası sanığı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen de Balyoz planı soruşturmasında tutuklandı.

AK Parti hükümetini darbeyle devirmek için hazırlandığı ileri sürülen ve altında dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın imzası bulunan 'Balyoz' kod adlı darbe planıyla ilgili ilk operasyonda 48 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden, aralarında emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve son olarak Çetin Doğan'ın da bulunduğu 33 kişi cezaevine gönderilmişti. Yine emekli orgeneraller İbrahim Fırtına ve Özden Örnek ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Örnek ve Fırtına'nın 2003-2004 yıllarında hazırlandığı iddia edilen 'Sarıkız, Ayışığı ve Yakamoz' darbe planlarıyla ilgili soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadeleri alınmış ve ardından salıverilmişti. Edinilen bilgiye göre, aynı komutanlar, 2003 yılında hazırlandığı iddia edilen 'Balyoz' darbe planı soruşturmasında 'darbe teşebbüsü' ile suçlanıyor.

Azınlıklara ve öğrencilere yönelik Kafes Eylem Planı'nda 'Danışma kurulu başkanı' olarak adı geçen eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Ahmet Feyyaz Öğütçü, bu soruşturmada 'tutuksuz' şüpheli olarak yer alıyor. Ancak Öğütçü, 2003'teki Balyoz darbe planından tutuklandı. Ergenekon soruşturmasıyla bağlantılı Poyrazköy cephaneliği davası sanığı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Balyoz planı soruşturmasında tutuklandı.

'ZAMANIN DURDUĞU GÜN'

20 Nisan 2009'da Poyrazköy'de yapılan kazılarla ilgili davanın sanığı olan Türkşen, Balyoz soruşturmasında tutuklu. Poyrazköy cephaneliği davasında 'silahlı terör örgütü' suçlamasıyla yargılanan Türkşen, Balyoz soruşturmasında 'darbe teşebbüsü' ile suçlanıyor. Türkşen'in Poyrazköy cephaneliği soruşturma dosyasına giren ajandasının 21 Nisan 2009 tarihli sayfasına kazıların başladığı gün için 'Zamanın durduğu gün' diye not düştüğü ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Poyrazköy cephaneliği davasında 'silahlı terör örgütü' suçundan tutuksuz yargılanan Albay Tayfun Duman ve Albay Muharrem Nuri Alacalı da Balyoz soruşturmasında sorgulandı. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Duman ve Alacalı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Duman'ın adı amirallere suikast iddianamesinde de geçiyor. Amirallere suikast iddianamesinde İşçi Partisi'nin Karargâh Evleri yapılanmasında olduğu iddia edilen teğmenler Sinan Efe Noyan ve Faruk Akın'ın, Gölcük'teki evinde ele geçirilen 'Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyon' yazılı not yer alıyor. Notta, "Albay Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş, Orhan Yücel Albay üzerinden iletecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz." ifadeleri bulunuyor.

zaman



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,036 µs