En Sıcak Konular

Rusya'dan tsunami uyarısı

28 Şubat 2010 09:16 tsi
Şili'yi vuran 8,8 büyüklüğündeki depremden sonra Rusya'da da Kuril adalarının doğu kesimi için tsunami uyarısı yapıldı. 80 santimetre yüksekliğindeki tsunami dalgaları Rusya'nın Kamçakta yarımadasını vurdu.

Şili'yi vuran 8,8 büyüklüğündeki depremden sonra Rusya'da da Kuril adalarının doğu kesimi için tsunami uyarısı yapıldı.

Rus devlet haber ajansı RIA'nın Sakhalin Tsunami Merkezi'ne dayandırarak verdiği haberde, Şili depreminden sonra oluşan tsunaminin Kuril adalarının doğu kesimini vurabileceğini, dalgaların 2 metreye kadar ulaşabileceğini bildirdi.

Kuril adalarında nüfusun çoğunluğunun yüksek kesimlerde ikamet ettiğini belirten yerel yetkililer, evleri sahil kesimindeki bulunanların da yüksek kesimlere götürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan, tsunaminin Japonya kıyılarına ulaştığı, ancak ilk dalgaların küçük olduğu bildirildi.

Japon Meteoroloji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 10 santimetre büyüklüğündeki ilk dalgaların Ogasawara adalarına ulaştığı, ancak herhangi bir zarara yol açmadığı belirtildi.

Daha büyük dalgaların ülkenin orta kesimindeki adalara kadar ulaşabileceğine işaret eden yetkililer, bu nedenle Büyük Okyanus kıyısı için verilen tsunami uyarısının devam ettiğini kaydetti.

Filipinler de ise bazı bölgeler için alt düzeyde tsunami uyarısı yapılmış, ancak ülke sahillerini vuracak deprem kaynaklı dalgaların şiddetli ve büyük olmasının beklenmediği ifade edilmişti.

RUSYA'NIN KAMÇATKA YARIMADASINI 80 SANTİMETRELİK DALGALAR VURDU

Şili'de dün meydana gelen 8.8'lik depremden sonra 80 santimetre yüksekliğindeki tsunami dalgalarının Rusya'nın Kamçakta yarımadasını vurduğu bildirildi.

Sahalin Tsunami Merkezi'nden yapılan açıklamada, Şili'deki büyük depremden yaklaşık 24 saat sonra depremin yol açtığı dalgaların Rusya'nın en doğusundaki Kamçatka yarımadasına ulaştığı ve boyunun 0.8 metre olduğu belirtildi.

Depremden sonra Rusya'da da Kuril adalarının doğu kesimi için de tsunami uyarısı yapılmıştı.

Sahalin Tsunami Merkezi, Şili depreminden sonra oluşan tsunaminin Kuril adalarının doğu kesimini vurabileceğini, dalgaların 2 metreye kadar ulaşabileceğini bildirmişti.

RUSYA'NIN KAMÇATKA YARIMADASINDA TSUNAMİ ALARMI KALDIRILDI

Şili'de dün meydana gelen 8.8'lik depremden sonra tsunami alarmı verilen Rusya'nın Kamçatka yarımadasında alarm kaldırıldı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın Kamçatka'daki yetkilileri, küçük dalgaların zarara yol açmayacağının görülmesi üzerine tsunami alarmının kaldırıldığını söyledi.

Sahalin Tsunami Merkezi, Kamçatka yarımadası kıyılarını 80 santimetre yüksekliğindeki tsunami dalgalarının vurduğunu bildirmişti.

aa



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,751 µs