En Sıcak Konular

'MHP Şehitler üzerinden siyasal rant sağlıyor'

21 Şubat 2010 18:38 tsi
Devlet Su İşleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen AK Parti Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı'nda ülke gündeminde öne çıkan konular ve ildeki çalışmalar masaya yatırıldı.

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, toplantıda birer konuşma yaparak gündemdeki gelişmeler, demokratik açılım ve hizmetlerle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Toplantıda söz alan AK Parti Manisa Milletvekili ve Kars İl Koordinatörü İsmail Bilen, Demokratik Açılım ile ilgili konuştu. Aslen Muşlu olduğu için bölge insanını iyi tanıdığını ifade eden Milletvekili Bilen, "Her şeye rağmen bu insanlar devletine hakikaten sadakatle bağlı insanlardır. Milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde tutan insanlardır, bütün acılarına rağmen. Bu insanlara 'ya bu hatalardan dönelim, bu insanları daha fazla üzmeyelim' demenin kime, ne gibi zararları olabilir? Nasıl bir ayrıştırma politikası olarak sunulabilir bu? Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla şeffaflık niye rahatsız etsin milleti?" dedi.

Devletin rutin dışı iş yapmayacağına işaret eden Bilen, "Bunu bir hukukçu olarak söylüyorum. Demokratik hukuk devleti olduğunu iddia eden hiçbir devlet asla demokrasinin, hukukun üstüne çıkmaz. Çıkarsa o devletin ilelebet uzun yaşaması mümkün olamaz. O devletlere insanların güveni azalır. O devlette gücü, erki eline alan, o gücü, o yetkiyi kendi lehine, kendi yandaşlarının lehine, kendi ideolojisine yakınların lehine kullanır. Karmaşa olur, kaos olur." ifadelerini kullandı.

"MHP ŞEHİT CENAZELERİNDEN SİYASİ RANT ELDE EDİYOR"

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin insanlar arasındaki eşitliği, adaleti, sevgiyi, muhabbeti artıran bir proje olduğunu da ifade eden Bilen, şunları söyledi: "Hadi buna karşısınız. 'İsmine karşı değiliz' diyorlar. 'Siz katkı sunun' diyoruz, katkı da sunmuyorlar. Niye? Çünkü birileri bundan rant elde ediyor. Bir ekonomik rant var, iki siyasal rant var. Millet arasında huzursuzluk çıkacak, özellikle iki parti için söylüyorum bunu. Her ikisi de bu Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni sabote edecek ki her ikisi de güçlenecek. Bir taraftan MHP, öbür taraftan BDP. Şehit cenazelerinde sloganlar atılıyor. Şehitliğin ve şahadetin ne olduğunu bilenler cami avlusunda o şehide son görevini, vazifesini ifa ediyor, onlar dışarıdan o insanları yuhalıyor ve sloganlar, parti propagandası yapıyor. Herhalde şehide saygı bu olmasa gerek. Belli bir grupta bunun tam eksini yapıyor, sokakları çatışma alanına dönüştürüyor, çocukları özellikle kandırarak, önlendirerek suça teşvik ediyor, o toplumdan bir gelecek bekliyor. Milli birlik ve kardeşlik projesi hayata geçse, böyle bir sorun yaşanmaz ise bunlar yaşam alanı bulabilecekler mi kendilerine? Bu çatışma ortamı devam etmeli ki iki partide oradan siyasal rant elde edebilsin. Bu partilerin dışındakilerde ekonomik rant yada onların da bir takım siyasal rantları var."

Toplantıya, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, AK Parti eski İl Başkanı Remzi Aras, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, il yönetimi ve partililer de katıldı.

cha



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs