En Sıcak Konular

Bülent Arınç: AK Parti boşluk bırakmıyor

21 Şubat 2010 17:55 tsi
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, AKP'ye alternatif oluşturmak için CHP - MHP koalisyonunun gündeme getirilmek istendiğini belirterek, böyle bir koalisyonun günümüzde de gelecekte de mümkün olamayacağını söyledi.

Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Birimi Başkanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' çerçevesinde, İstanbul'da ''Demokratik Açılım'' konulu bir konferans verdi. Türkiye'nin yönetilmesi en zor olan ülkelerden birisi olduğunu belirten Arınç, "Muhalefet partileri içinde konuştuğumuz insanlar var. Kendi aralarında 'Tayyip bey Türkiye'yi çok iyi yönetiyor. Biz bunu kendi aramızda konuşuyoruz da dışarıda farklı söylüyoruz.' diyorlar. Deniz beyin yegane amacı ana muhalefeti kaptırmamak." dedi.

CHP ile MHP arasında bir koalisyon kurulacağı yolunda dedikodular olduğunu belirten Arınç, "Bütün hesaplar bunun üzerine yapılıyor. CHP'den, 'Bunlar eskiden kan dökmüşler' Rahşan Ecevit'in ağzıyla söylüyorum 'Biz sosyal demokratız. Bunlarla işimiz ne?' denmiyor. MHP'den de 'Bunlar eski komünistler, biz milliyetçiyiz.' denmiyor. Milletvekillerinin dostlukları, teşkilatlarının sarmaş dolaşlıkları var. Ama bilin ki böyle bir koalisyon durumu yok. Günümüzde de gelecekte de görünmüyor. Çünkü Türkiye'de bir iktidar boşluğu yok. AK Parti, hiçbir alanda boşluk bırakmıyor. Türkiye'nin hiçbir meselesi sokakta değil. Türkiye'de bir iktidar boşluğu yok. Geçmişlerde iktidarlar ülkeyi erken seçime götürürdü. Şimdi biz tarihi kendimiz söylüyoruz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Cübbeli Ahmet hocaya telefon edip geçmiş olsun demesini eleştirmediğini belirten Bülent Arınç, "Aksine tebrik ettim ama bizim bir kare fotoğrafımız olsa şimdi dosyamız yüce divandaydı." dedi.

cha



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs