En Sıcak Konular

'Amerika'ya izin vermediği için bitkisel hayata sokuldu'!

21 Şubat 2010 15:47 tsi
'Amerika'ya izin vermediği için bitkisel hayata sokuldu'! Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit'in, Amerika'nın Irak'a asker geçirmesine izin vermediği için bitkisel hayata düşürüldüğünü iddia etti.

Türker, "Ecevit'i hasta etmekten bile çekinmediler. Neden, çünkü Rahmetli Bülent Ecevit, Irak'a, Amerika'nın yapacağı savaşla ilgili çağrıya 'hayır' dedi. Bu nerede başladı. 2002 yılının Ocak ayında başladı. Bu olayla ilgili, olayın şahidi, beraber giden korgeneral, iki yıl o da bitkisel hayatta yaşayıp hastanede öldü." dedi.

Korgeneral Reşat Dünür'ün o günkü raporunun muhakkak açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Türker, "Bu arada, son bir şans dediler. Nisan ayında Dick Cheny Türkiye'ye geldi. Asker geçirmek istedi, rahmetli Bülent Ecevit hayır dedi. Hayır derken de bana, gerekçeyi, hayatta olduğu sürece anlatmamı istemişti. Zaman, zaman anlatıyorum, size de anlatayım. Demiş ki niye hayır diyorsunuz, asker geçecek alt tarafı, siz de biraz para kazanırsınız demiş. O da olmaz demiş. Siz Muharrem ayında sokaklarda insanları kalabalık göreceksiniz, onlar Şiiler, Caferiler, Alevilerdir. Onların o Kerbela olayı ile ilgili matemlerinde siz onları bombalar öldürürsünüz. Siz Cuma günleri kalabalık göreceksiniz camilerde, camilerin etrafını bombalarsınız. Siz bayramlarda ilk gün yine camilerde kalabalığı göreceksiniz, bombalarsınız. Biz ülkemizde inciliriz, onlar bizim müslüman kardeşlerimiz, ayrıca ülkemizin civarında savaş çıkmasını istemeyiz. Her türlü düzenimiz allak bullak olur. Çünkü biz oradaki insanlara kucak açarız.

Değerli Arkadaşlar, o gün ayrıldı Dick Cheny, bir hafta sonra Ecevit hastalandı ve bildiğimiz süreç başladı. Aslında bunun böyle olacağını gazeteci yazar Cengiz Candar bir yıl önce yazmıştı. Eğer Amerika Irak'a çıkarma yapacaksa, Ecevit Başbakanlıktan gitmek zorundadır. O tarihlerde Ecevitsiz DSP'siz, MHP'siz bir hükümet modeline ihtiyaçları vardı." ifadelerini kullandı.

DSP Düzce İl Kongresi, Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri toplantı salonunda yapıldı. Kongreye, DSP Genel Başkanı Masum Türker, partinin ilçe başkanları, siyasi partilerin Düzce il temsilcileri ve DSP delegeleri katıldı.

Genel Başkan Masum Türker, partisinin il kongresine katılmak üzere Düzce'ye geldi. Türker, burada yaptığı konuşmasında, Hükümeti ve Başbakanı eleştirerek, "Söylediğiniz sözün arkasında durun, yoksa çok posta pulu yalarsınız." dedi.

Masum Türker: KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ORUÇ TUTUYORUM

Türker, AK Partili bir milletvekilinin "Onlar bizi fişliyordu, şimdi de biz onları fişliyoruz." sözünü eleştirerek. "Bu, oruç tutanlara bir hakarettir. Demek ki oruç tutanların içinde bir tek onun kastettikleri mi bu ülkenin Müslümanı. Ben de kendimi bildim bileli oruç tutuyorum. Demek ki fişleme varsa, fişlenenlerin başında ben varım. Sizler de oruç tutuyorsunuz, sizler de varsınız. Ama milletin kafasında çoğunluğu kapsayanların kafasında bak sen oruç tuttun diye fişlendin diye sürekli bir şeyi vermeye çalışıyorlar. Niye bunu yapmaya çalışıyorlar. Çünkü iki net amaçları var. Birinci amaçları, yeni bir Türkiye düzeni kurmak istiyorlar. Bu yeni Türkiye düzeninde kendi istedikleri yeni bir yaşam biçimi dayatmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakanı eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti: "Bir insan nasılsa kendini öyle yansıtmalıdır. Mert adam, söylediği sözün arkasında duran adamdır. Şimdi dün TOKİ'nin İstanbul'da bir açılış töreni vardı. Kocaman bir resim, resmin içinde kocaman bir Başbakan, onun önünde iki büklüm olmuş İsrail Başkanının, Cumhurbaşkanının resmini taşıyordu. Madem sıkıyor onu astın, akşama kadar tut, neden indirdin. Yani posta koyuyorsun, atıyorsun ondan sonra birileri sana yav ne yapıyorsun dediği zamanda, korkundan indiriyorsun. İşte Mert adam, düzgün adam, ülkesini seven adam kendisi için pirim getirecek şeyin, ülkeye zarar verdiğini gördüğü anda, duruşunu baştan belirlemelidir. Yoksa önce ben yaparım, sonra iki adım geri giderim dediğin zaman, bir gün sana sürekli posta pulu yalatırlar. Eğer posta pulunu fazla yalamak istemiyorsan, olduğun gibi görün, olduğun gibi dur, herkes senin ne olduğunu bilsin."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, konuşmasının ardından, il kongresinden ayrılarak İstanbul'a gitmek üzere Düzce'den ayrıldı.

cha



Bu haber 1,409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs