En Sıcak Konular

"Her konuşmasında yargıya müdehale ediyor"

21 Şubat 2010 15:12 tsi
AKP Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Baykal, her konuşmasında yargıya müdahale ediyor...

Kapusuz, "Sayın Baykal her konuşmasında Ergenekon mahkemelerine, savcı ve hakimlerine yapmadığı baskıcı konuşması yoktur. Her konuşmasında yargıya müdahaleye çabaladığını görüyorsunuz. Kendileri Ergenekon'da avukatlarını sanıkların yanında oturtabiliyorlar; ama ne çeteler, ne mafya, ne dayatmalar baskılar tehditler AK Parti'nin duruşunu etkilemeyecektir." dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile birlikte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Kapusuz, Türkiye'deki en büyük sorunun muhalefet olduğunu söyledi.

Kapusuz, muhalefet partisi CHP'nin geçmişte hazırladığı raporların aksine ifadelerle, 'dün dündür, bugün bugündür' misyonunu yüklendiğini dile getirdi.

Kapusuz, "Muhalefetin geçmişteki raporlarına bakıyorsunuz bir de bugünkü tavırlarına bakıyorsunuz. Anayasa değişikliği konusunda geçmişte resmi görüşleri ile bugünkü söyledikleri ayrı. Bu inişli çıkışlı, farklı yaklaşımları önemsemek doğru değil ama benim önemsediğim şu; siz problemden mi çözümden mi yanasınız? Çözümden yanaysanız katkınız bu doğrultuda olmalı. Muhalefet mantığıyla her şeye karşı çıkmak bu ülkenin yönetimine katkı vermek olamaz. Üzülerek ifade edeyim ki bugün Türkiye'nin temel problemlerinden birisi muhalefet problemidir. Temel çözüm konusu aranan noktalarda iktidarın dışında, Mecliste grubu olan hemen hemen tüm siyasi partilerin benzer noktalarda çok yakın durduklarını görüyorum. Çözümden yana tavır koymak yerine bazı gerekçelerle çözüme katkı vermekten uzak duruyorlar. Biz toplum ve millet olarak bu problemlerle ilanihaye yaşamak durumunda kalmamalıyız. Sadece terör ve güvenlik konusu değil, ekonomik, siyasi konularda da ciddi beklentilerimiz katkı arayışlarımız söz konusudur." diye konuştu.

MAHKEMEYE İNTİKAL ETMEMİŞ DOSYALAR CHP'YE SERVİS EDİLDİ

Türkiye'de son günlerde ciddi bir hareketlilik yaşandığını anlatan Kapusuz, bunun kurumlar arasındaki kavgalar olduğu iddiasını doğru bulmadığını kaydetti.

Kapusuz şunları söyledi: "Türkiye'de bir takım hareketlilikler yaşanıyor. Yargının kendi içerisinde sıkıntıları, başka kurumlarla ilgili olarak açıklamalar olabiliyor ama bunların hepsi Türkiye'nin normalleşme sürecinin bir parçası olarak görülmelidir. Bu hukuk kurumunun kendisini ilgilendiren bir konu. Geçmişte DGM'ler vardı daha sonra yasal düzenlemelerle DGM'lerin yerlerini özel yetkili mahkemeler, özel yetkili savcı ve başsavcılar aldı. Özel konulara bunlar bakıyorlar, bunlar da CMK'da, usul kanunlarında kimin hangi görevi yapacağı açık şekilde belirlenmiş, bu belli olan şeylere rağmen bir de HSYK kurumumuz var. Burası mahkeme değil burası hakim ve savcıları ilgilendiren idari konularla ilgili karar alan bir kurumdur. Bunun da kendi kanunu var. Bunların kendi arasındaki soruşturmadır, yargılamadır, atamadır, bunları AK Parti olarak siyasi bir konu olarak gündemimize almadık ve ilgilenmedik dahilimiz söz konusu da değildir. Ancak CHP'nin görevlendirdiği milletvekilleri bölgeye gitti. Mahkemeye intikal etmemiş dosyaların CHP'ye servis yapıldığı gözüktü. Bunlar üzerinden bir kriz, kavga, kurumlar arası kavga gibi söylemlerin kıymeti harbiyesi yoktur."

cha



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs