En Sıcak Konular

SP'li Erdoğan: Gürsel Tekin ayrımcılık yapıyor

21 Şubat 2010 14:59 tsi
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, CHP'li Gürsel Tekin'in söylemleriyle ayrımcılık yaptığını söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı  Erol Erdoğan, “İslamcılar da CHP’ye oy verecek, CHP iktidar olacak” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’e “Camiye ayakkabı ile girilmediği gibi GATA’ya da başörtüsü ile girilmez’ diyerek mi oy alacaksınız?” diye sordu.

Partisinin İl Divanında konuşan SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, bir gazeteye verdiği röportajda “İslamcılar da CHP’ye oy verecek, CHP iktidar olacak” diyen CHP İl Başkanı Gürsel Tekin’i CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın sözleriyle vurdu. Tekin’e, Akaydın’ın “Camiye ayakkabı ile girilmediği gibi GATA’ya da başörtüsü ile girilmez” sözünü hatırlatan Erdoğan, “Gürsel Tekin’in tabiriyle CHP ‘İslamcıların’ oyunu başörtülüleri GATA’ya sokmayarak mı alacak?” dedi. “Camiye ayakkabıyla girilmeyecek, GATA’ya da başörtüsüyle girilecek” diyen Erdoğan, Gürsel Tekin’in Alevilik konusunda da ayrımcılık yaptığını ileri sürdü.

ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPIYOR

Alevilerin CHP dışındaki partilere oy vermeyeceğini iddia eden CHP’li Tekin’i ayrımcılık yapmakla suçlayan Erdoğan, “Bu ülkedeki herkes her partiye oy verebilir. Kimsenin oyu kimsenin tekelinde değil. Halk programa ve dürüstlüğe bakar. Ancak, ‘Aleviler, CHP dışındaki bir partiye oy atmaz. Aleviler CHP’nin temel taşıdır’ demek ayrımcılıktır. Tekin’in bu sözü aynı zamanda Alevilere haksızlıktır, iftiradır. Aleviler Türkiye’deki bütün siyasi partilere oy verir ve çok farklı siyasi partilerde görev yaparlar” dedi.

ŞİMDİ O ROZET TAKILAN ÇARŞAFLILAR NEREDE?

Tekin’e 29 Mart seçimleri öncesinde rozet taktıkları çarşaflıları hatırlatan Erdoğan, CHP’yi bu açılımından dolayı tebrik ettiklerini ancak devamını göremediklerini söyledi. Gürsel Tekin ile çarşaflıları sadece seçimde değil yine yan yana görmek istediklerini belirten Erdoğan, “CHP Sultangazi’de çarşaflılara rozet taktığı zaman ‘Helal olsun Sayın Gürsel Tekin’ dedik. Şimdi aynı şeyi yapsanız yine deriz. Ama şimdi şunu da sormak hakkımız: ‘Şimdi o rozet taktığınız çarşaflılar nerede?”

KILIÇDAROĞLU MASAYA NEDEN YOLSUZLUK DOSYASI KOYMADI?

İslamcıların yolsuzluktan ve yoksulluktan şikayetçi olduğunu ifade ederek İslamcıların oyunu alacağını söyleyen Gürsel Tekin’e, Kemal Kılıçdaroğlu’u soran Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, 29 Mart öncesi ve sonrası aylardır yolsuzluktan bahsetti. Şimdi de siz bahsediyorsunuz. Ama o zaman Kılıçdaroğlu masaya İstanbul’la ilgili bir tane bile yolsuzluk dosyası koymadı, koyamadı. Neden? Lütfen bunun cevabını verin.

TOPBAŞ’IN YANLIŞ  İŞLERİNDE CHP’NİN İMZASI YOK MU?

Gürsel Tekin’in, “İslamcılar da yolsuzluktan ve yoksulluktan şikayetçi” dediğini de hatırlatan Erdoğan, yolsuzluk konusunda en son konuşması gereken partinin CHP olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yolsuzluk konusunda konuşma, hesap sorma hakkına sahip olanlar konuşsun. Müsaade edin de biz konuşalım. Bu konuda konuşması gereken en son CHP’dir. Gürsel Tekin’in İstanbul İl Başkanlığı dışında bir siyasi görevi daha var. O da İBB Meclisinde CHP Grup Başkanlığıdır. İBB Meclisinde CHP’nin 112 Meclis Üyesi var. Sayın Tekin, samimi olarak söyler misiniz, yetimin, yoksulun, İstanbullunun, esnafın hakkının ihlal edildiği, imar konuları başta olmak üzere sizin de yanlış uygulama olarak kabul edeceğiniz Kadir Topbaş dönemine ait işlerde sizin arkadaşlarınızın imzası var mı, yok mu? Lütfen buna cevap verin.”

411 VE KATSAYI HESABI VERİLMELİ

“TBMM tam 411 milletvekilinin oyuyla kılık kıyafet yasaklarını kaldırdığı zaman CHP ve DSP olarak bunu Anayasa Mahkemesine taşıdınız ve yasaktan yana tavır takındınız. Siz bu özgürlük karşıtlığıyla mı İslamcılardan, Anadolu’dan, köylüden ve yoksullardan oy ayacaksınız” diyen Erdoğan, CHP’nin üniversiteye girişteki katsayı hesabını vermeden de milletimizin çoğunun oyunu alamayacağını kaydetti.

dunyabulteni



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,536 µs