En Sıcak Konular

Mustafa Kumlu: Uyuyan dev uyandı

21 Şubat 2010 14:23 tsi
Türkiye İşçi sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Tekel işçilerinin eylemlerine destek verdi. İktidarı da "Uyuyan dev uyandı, işin bundan sonra zor." sözleriyle uyardı.

İşçi ve memur sendikalarının katıldığı 'Tekel İşçileri ile Dayanışma Günü' adlı eylem, yapılan basın açıklamalarının ardından sonra erdi. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve KESK Genel Başkanı Sami Evren basın açıklaması yaptı.

Türk-İş binası önünde yapılan açıklamalarda eylemlerin haklılığı savunuldu, iktidarın işçilerin sesine kulak vermesi istendi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "Hükümete sesleniyorum, sizler bir takım nedenlerle devletin en tepesinde kavga ederken, Türkiye'nin yıllardır özlemini çektiği birlikteliğin, burada bu alanda yaşandığını fark edin." diye konuştu. TEKEL işçilerine destek için farklı illerden gelen işçilere teşekkür eden Kumlu, "Ey hükümet, velev ki duymadın, velev ki vicdanına kilit vurdun, velev ki görmedin, ama uyuyan dev uyandı bir kere. İşin bundan sonra zor." dedi.

KESK Başkanı Sami Evren ise hükümetin gösterilen 'haklı direnişi' anlayarak sorunu çözmek zorunda olduğunu vurguladı. Evren konuşmasını, "Yaklaşık 70 gündür süren eylemde TEKEL işçsi kazandı, hükümet kaybetti. Şimdi son görevimizi yapacağız, 4 C'yi geri çektireceyiz, buradaki eylem sona erecek. Aksi takdirde eyleminiz eylemimiz olacak." diyerek sonlandırdı.

Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, destek eyleminin hükümete bir cevap niteliğinde olduğunu kaydederek, çeşitli illerden gelen eylemcilere "Mücadelenin sıcaklığını hissetmemek için gayret gösteren Başbakana 'biz buradayız', dediniz." sözleriyle seslendi. Akyıldız, "Hep beraber ateşe atlamamız gerekiyorsa, 4 genel başkan en başta olacaktır. Bundan kuşkunuz olmasın." şeklinde konuştu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, "Türkiye'nin her ilinden, farklı siyasi görüşlere, kimliklere sahip kişilerin TEKEL işçileri ile burada buluşması, dosta - düşmana verilebilecek en önemli yanıttır." dedi. Türk İş önündeki eylemcilere müdahale edilmesi gibi bir durumun akıllara dahi getirilmemesini isteyen Çelebi,"Tüm Türkiye'deki illeri mücadeleye katıacağımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

Konuşmalar sırasında eylemciler sık sık, 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Başkanlar göreve, genel greve' şeklinde sloganlar attı.

cihan



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs