kritik mesaj... | " /> kritik mesaj... | "/>

En Sıcak Konular

İlker Başbuğ'a kritik mesaj...

21 Şubat 2010 09:47 tsi
İlker Başbuğ'a kritik mesaj... 

USAK Başkanı Sedat Laçiner, dinlemenin çok profesyonelce olduğunu belirtti...

USAK Başkanı Sedat Laçiner, dinlemenin çok profesyonelce olduğunu ve Genelkurmay Başkanı'nı aciz, TSK'yı ise yeteneksiz gösterdiğini vurguladı. Başbuğ'a "En mahremini istediğim an dışarı alırım" mesajının verildiğini kaydeden Laçiner, "Büyük bir skandal ve utanç verici. Amerikalılar’ın Süleymaniye'de Türk askerine çuval geçirme hadisesi gibi bir skandal. Sadece ordu adına değil Türkiye adına da üzücü bir durum" diye konuştu. Genelkurmay Başkanı dinleyenlerin Başbakanı da Cumhurbaşkanı'nı da dinleyebileceğine dikkat çeken Laçiner şöyle devam etti:

"Sayın Genelkurmay Başkanı'nın başka konuşmaları da kaydedilmiştir. Ama bunun seçilmiş olmasının sebebi, Genelkurmay Başkanı'nı utandırmak ve uyarmak. Zamanlamasına baktığımızda Genelkurmay Başkanı'na cevap gibi, bir tür uyarı gibi. Ben ’Ayağını denk al' uyarısı olarak algılıyorum. Konuşmanın içeriği henüz skandalvari değil.

ÇOK PROFESYONELCE YAPILMIŞ

Ama “Ayağını denk al. Bu konuşma belki seni ikna edebilir. Ayağını denk almazsan ne yapacağımızı gör' gibi bir mesaj veriliyor. Bu konuşmada Genelkurmay Başkanı 'İçimizdeki çürükler yüzünden sızmalar oluyor' diyor. Şimdi onun bu konuşmayı yaptığı kayıt sızıyor. Hatta diğer askerleri eleştiriyor. Gerekli tedbiri almıyorlar. İhmal ediyorlar diye. Kendi konuşması sızıyor. Bu çok net bir mesaj. 'Bunlarla uğraşıp durma, biz senin ciğerine kadar biliriz' diyen bir mesaj. Sert bir uyarı. Küçük bir ihtimal Genelkurmay Başkanı'nı da meselenin içine tam çekebilmek için Ergenekoncu grup yapmış olabilir. Ergenekon'un dinlemeye meraklı olduğunu ve bu konuda kabiliyeti olduğunu biliyoruz. Ama başka bir ülkenin gizli servisinin yapmış olma ihtimali daha büyük. Çünkü çok profesyonelce. Zamanlaması müthiş ve Başbuğ'u mahcup edecek sert bir uyarı."

bugün



Bu haber 1,198 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs