En Sıcak Konular

Eroğlu'ndan köylülere 49 yıllık vaat

21 Şubat 2010 09:10 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bozulmuş orman, Hazineye ait boş alanlar ve ıslah edilemeyecek mera alanlarının gelir getirici fidanlar dikilmesiyle yeni bir gelir kapısı oluşacağını belirterek köylülere çağrıda bulundu.

Bakan Eroğlu, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i ziyaretinde, boş alanların gelir getirici fidanlarla donatılması uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Yalvaç'ta boş alanların badem ağacı dikilerek yeni bir gelir kaynağı oluşturulduğunu ifade eden Eroğlu, bu uygulamanın ülke geneline yayılması için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Konuşması sırasında salondakilerin yüksek sesle kendi aralarında konuşmasından rahatsız olan Eroğlu, önündeki meyve bıçağını alarak, meyve tabağına vurdu ve çevredeki insanların sessiz olması yönünde uyarıda bulundu. Kendisinin önemli bir konu hakkında açıklamada bulunacağını söyleyen Eroğlu, ''Kendi arasında konuşmak isteyenler lütfen dışarıda konuşsun. Burada önemli bir konu hakkında açıklamada bulunacağım'' dedi.

Yeniden konuşmasına başlayan Bakan Eroğlu, köy halkına yönelik alternatif gelir kaynakları oluşturduklarını belirtti. Köylerde bozulmuş orman arazilerinin, Hazineye ait boş alanların ve ıslah edilemeyecek durumdaki mera alanlarına badem ve ceviz gibi gelir getirici fidanlar dikilmesini öneren Bakan Eroğlu, muhtarlara şöyle seslendi:

''Bozulmuş orman alanlarına gelir getirici fidanlar dikin, tüm masraflarını biz karşılayalım. 49 yıl boyunca siz istifade edin. Tüm masraflar bakanlığımız tarafından karşılanacak. Bu yönde bir teşvik çalışması içindeyiz. Fidanları dikeceksiniz, 3-4 yıl sonra meyvesini alacaksınız. Öngörülen gelir miktarı ise hane başına ayda 3 bin TL'dir.''

Uygulamada valilik ve kaymakamlıkların yetkili olduğunu dile getiren Eroğlu, fidanlardan elde edilecek gelirin köy halkına eşit miktarda dağıtılacağını bildirdi. Bakan Eroğlu, tüm köy halkına, bu projeden faydalanmasını önerdi.

-EĞİRDİR'DE GÖKKUŞAĞI TEPESİ-

Eğirdir Gölü'nün korunması adına yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Eroğlu, bu konuda herkese görev düştüğünü ve tüm kurumların etkin rol oynadığını belirtti.

Gölün çevresindeki atık tesislerin, gölü kirletecek unsurların tek tek belirlendiğini, yerleşim alanlarındaki imar sorunlarının irdelendiğini kaydeden Eroğlu, Isparta için 2010 yılının yatırım yılı olacağını bildirdi. Eroğlu, tüm projelerin sonuçlarının 10.10.2010 tarihinde saat 10.10'da açıklanacağını bildirdi.

Eğirdir-Isparta karayolunda bulunan Miskinler Yokuşu'nun da adının değişmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, bölgeye, ''Gökkuşağı Tepesi'' adının daha uygun olacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, Eğirdir Gölü çevresindeki köylerde de tabiata uygun ekolojik yerleşim alanları oluşturulacağını kaydetti. Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı yapıldı.

aa



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs