En Sıcak Konular

Darbeler yaşayan Türkiye demokratikleşiyor

19 Şubat 2010 20:44 tsi
Darbeler yaşayan Türkiye demokratikleşiyor Türkiye'nin son yıllardaki reformlarla büyük iyileşme kaydettiğini ifade eden AİHM Başkanı Jean-Paul Costa, "geçmişte askeri darbeler yaşayan Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmeye devam ettiğini" söyledi.

"TÜRKİYE GEÇİŞ DÖNEMİNDE. GEÇMİŞTE ASKERİ DARBELER OLDU ŞİMDİ DEMOKRASİSİNİ GÜÇLENDİRİYOR"

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı İsviçre'nin evsahipliğinde düzenlenen AİHM'nin Geleceği konferansının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye'ye ilişkin bir soruyu cevaplandıran Costa, AİHM'ye yapılan başvuruların ülkelerin nüfusuna oranlanı alınırsa Türkiye'nin durumunun çok kötü olmasa da ortalamanın biraz üzerine çıktığını anlattı.

Türkiye'den yapılan başvurularda çeşitlilik görülse de ana sorunların, ülkenin güneydoğusundaki siyasi ve sosyal durum gibi "tarihsel" nedenlerden kaynaklandığını belirten Costa, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı reformlarla geçmişten gelen birçok sorunda büyük iyileşme kaydettiğini bildirdi.

Costa, "Türkiye geçiş döneminde. Çok uzak olmayan geçmişte askeri darbeler yaşadı, şimdi demokrasisini güçlendiriyor" diyerek, Türkiye'nin demokratikleşme sürecini daha da hızlı ilerletebileceğini ifade etti.

-AKPM BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU-

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ise AİHM'nin Geleceği konferasında alınan kararlardan memnuniyetini ifade ederek, iyi bir başlangıç yapılan AİHM'nin reformu sürecinin üye ülkelerin sorumluluklarına sahip çıkmasıyla sonuca ulaştırılmasını istedi.

Çavuşoğlu, üye ülkelerin AİHM için belirledikleri yargıç adaylarının daha nitelikli isimlerden oluşturulmasını ve AİHM kararlarının ulusal düzeylerde vakit geçirilmeksizin uygulanmasını talep etti.

AİHM'nin bütçesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bunun için Avrupa Konseyi'nin diğer organlarının bütçesinden kesinti yapılması yerine üye devletlerin katkısının artırılması seçeneğinin değerlendirilebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, AİHM'nin reformunda Türkiye tarafından sunulan önerileri memnuniyetle karşıladığını sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs