En Sıcak Konular

2 komutana dayak cezası

19 Şubat 2010 17:16 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun girişimleriyle, askerini dövdüğü iddia edilen astsubay hakkında dava açıldı, nezaret eksikliği nedeniyle bölük ve tabur komutanına ise idari ceza verildi.

Edinilen bilgiye göre, M.İ.K'nın babası A.K, "oğlunun askerlik görevini yaptığı yerde Takım Komutanı Piyade Üstçavuş A.F.Ö. tarafından şiddete maruz kaldığını" iddia ederek, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren Komisyon Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, 7 Aralık 2009 tarihinde Milli Savunma Bakanlığına bir yazı yazarak, konuyla ilgili bilgi istedi.

Milli Savunma Bakanlığı, konuyu inceleyerek Komisyon Başkanlığına yapılan işlemlerle ilgili bilgi verdi.

Verilen cevaba göre, Er M.İ.K, 16 Ekim 2009 tarihinde yoklamaya geç kaldığı ve tıraş olmadığı için Takım Komutanı P. Üçvş . A.F.Ö. tarafından uyarıldı. Toplu erat karşısında amirine karşı gelen er, Takım Komutanı P. Üçvş. A.F.Ö. tarafından darp edildi. Başvuru üzerine, Takım Komutanı askeri mahkemeye sevk edildi. Bölük Komutanına ise nezaret eksikliği nedeniyle disiplin cezası verildi. Tabur Komutanı da bu tür olayların bir daha olmaması için yazılı olarak uyarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Komisyon Başkanı Zafer Üskül, yaptıkları çalışmalardan sonuç aldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bir askerle ilgili bize bir şikayet gelmiş, 'Bana dayak atıldı' diye. Konuyla ilgili hemen Milli Savunma Bakanlığına yazı yazdık. Bunun üzerine 3 ay içinde gereken inceleme ve disiplin soruşturması yapılmış. Dayak atan kişi tespit edilmiş, ona ceza verilmiş. Gerektiği gibi askeri yönetemediği için onun üstüne ceza verilmiş. Onun da üstünde olan kişiye de 'daha dikkatli ol' diye uyarı yapılmış. Aynı zamanda da dava açılmış. Bu bizim açımızdan sevindirici, sonuç aldığımızı görüyoruz."

AA 

 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,783 µs