Mossad'ın operasyonunu biliyordu' | " /> Mossad'ın operasyonunu biliyordu' | "/>

En Sıcak Konular

'MI6, Mossad'ın operasyonunu biliyordu'

19 Şubat 2010 16:50 tsi
'MI6, Mossad'ın operasyonunu biliyordu' İngiltere'de, Dubai'de geçen ay Mahmud El Mabhuh isimli Hamas liderinin öldürülmesi olayının zanlılarının "sahte pasaport" taşımalarıyla ilgili tartışmalar ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband BBC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin başlattığı soruşturmanın ciddiyetle ele alınacağını, "İngiliz pasaportlarına yapılan bir müdahalenin kabul edilemez" olduğunu ve konuyu sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

İngiliz hükümeti pasaportlardaki tahrifatla ilgili soruşturmayı ülkedeki Ağır Organize Suçlarla Mücadele Ajansı (SOCA) ile yürütecek, aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileriyle işbirliği yapacak.

İsrail'in Londra Büyükelçisi Ron Prosor'u dün Dışişleri Bakanlığına çağırarak konuyla ilgili bilgi alan İngiltere, İsrail'in başlatılan soruşturma çerçevesinde işbirliği yapmasını bekliyor.

Miliband ayrıca, bu konunun "diplomatik bir hikaye olduğu kadar insani bir hikaye" olduğunu ifade ederek, Tel Aviv'deki İngiltere Büyükelçiliğinin, pasaportlarda isimleri geçen ve İsrail'de yaşayan altı İngiliz vatandaşına gerekli konsolosluk desteğini sağlanacağını duyurdu.

Pasaportlarda isimleri olan altı kişinin, hem İsrail hem de İngiltere vatandaşlığı bulunduğu belirtilmişti. Ülkedeki muhalefet partileri de, hükümetin İsrail'e konuyla ilgili baskı yapmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı, Miliband'ın pazartesi günü Brüksel'de olacağını ve orada İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile konuyu görüşeceğini kaydetti.

Öte yandan, Daily Mail gazetesi, daha önce de Mossad'ın gizli ve denizaşırı operasyonlarda İngiliz pasaportları kullandığına dikkat çekerek, İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'nın da Dubai'deki suikastın yine sahte pasaportlarla gerçekleştirileceğini bildiğini iddia etti.
Hamas liderlerinden Mahmut El Mabhuh'un 20 Ocak günü Dubai'de kaldığı otelde öldürülmesinin ardından, Dubai yetkilileri tarafından suikasta karıştığı zannıyla 11 Avrupa pasaportlu kişinin ad ve pasaport bilgileri açıklanmıştı.

İngiliz hükümeti bu kişilerin olaya karışmadıklarını, pasaportların sahte olduğunu kaydetmiş, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın suikastı düzenlediği tahminiyle bu ülkeden bir açıklama istenmişti.



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs