En Sıcak Konular

Bakan ziyaretinde tuvaletlere kilit

19 Şubat 2010 15:21 tsi
ADANA'da, tuvaletlerindeki pisuvarları sökülen Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nde bu kez Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir denetime gelecek diye tuvaletler kilit altına alındı

. Bakan Demir'i takip eden gazeteciler kilitli kapıların fotoğraflarını çekmeye başlayınca, görevliler tuvaletleri kullanıma açtı.

TUVALETLERE KİLİT VURULDU

5 ay önce, ‘İslam'a uygun olmadığı’ gerekçesiyle pisuvarları söküldüğü iddia edilen, günde ortalama 3 bin kişinin işlem yaptırdığı, 120 personelin çalıştığı 8 katlı binada Bakan Demir'in saat 09.30'daki ziyareti öncesinde erkek tuvaletlerini kullanmak isteyenler, kilitli kapılarla karşılaştı. Bazı katlardaki tuvaletlerin önünde ise papyon kravatlı görevliler bekledi. Bakan Demir'e takip eden gazeteciler kilit altına alınan tuvaletlerin kapalı halinin fotoğrafını çekmeye başlayınca, görevliler tuvaletleri kullanıma açtı.

Adana'nın merkez ilçelerindeki gayrimenkullerle ilgili tapu sicil ve kadastro işlemlerinin yapıldığı 8 katlı binanın her katını beraberinde Adana Valisi İlhan Atış ve bakanlığına bağlı bürokratlarla birlikte gezen Bakan Mustafa Demir, işlem yaptırmaya gelenlerle kısa süreli sohbetler yapıp, memnuniyetlerini sordu.

Bir gazeteci, Bakan Demir'i binadaki tuvaletlerin pisuvarlarının daha önce söküldüğünü, bugün de tuvaletlerin kapısının kapalı olduğunu belirterek, vatandaşların müdürlüklerdeki tuvaletlerle ilgili bir şikayeti olup olmadığını sordu. Bakar Demir, “Nereden çıktı şimdi bu? Vatandaş böyle bir ihtiyaç mı belirtti size? Kim belirtti? Sorduğunuz arkadaşı getirin bakalım” diye karşılık verdi. Bakan Demir, ikinci tuvalet krizinin üzerinde durmayıp, binadaki servisleri gezmeyi sürdürdü.

Yaklaşık 5 ay önce yaşanan olayda binadaki 8 tuvaletteki toplam 24 pisuvarın ‘İslam'a uygun olmadığı’ gerekçesiyle söküldüğü iddia edilmişti. Bina sorumlusu Kadastro Müdürü Cumali Yakan ise tasarruf tedbirleri kapsamında pisuvarların söküldüğünü, ayrıca pisuvarların binaya pis koku yaydığını söylemişti. Eleştiri konusu olan pisuvarlar 8 gün sonra yeniden yerlerine takılmış, ancak çeşmeleri monte edilmemişti. Bakan Demir’in ziyaret ettiği gün pisuvarların çeşmelerinin de sökülen yerlerine takılmış olduğu görüldü.

Bakan Demir, daha sonra bakanlığına bağlı Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile İller Bankası 8’inci Bölge Müdürlüğü’ne gidip, ilgililerden brifing aldı, servisleri dolaşıp, personelin çalışma ortamlarını denetledi.



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs