En Sıcak Konular

Yanan yaşlı çifte hastanede eziyet iddiası

19 Şubat 2010 15:17 tsi
BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ndeki evlerinde, tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan 80 yaşındaki Hayriye Başar ve eşi 83 yaşındaki Avni Başar'ın, hastanede boş yatak bulunmadığı gerekçesiyle 5.5 saat boyunca sedyede bekletildiği öne sürüldü.

Vücutlarında ciddi yanıklar oluşan yaşlı çift, çocuklarının devreye girmesiyle, şikayetçi oldukları Edremit Devlet Hastanesi'nden alınıp Çanakkale'ye götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Edremit'e bağlı Akçay Beldesi'nin Sarıkız Mahallesi'nde oturan Hayriye Başar ve Avni Başar çiftinin evinde, geçen çarşamba günü saat 15.30 sıralarında, banyodaki şofben tüpünün gaz kaçırması sonucu şiddetli bir patlama meydana geldi. Çıkan yangında bir anda alevlerin arasında kalan Başar çifti yaralandı. Vücutlarında ciddi yanıklar oluşan yaşlı çift, kurtarma ekipleri ve komşuların yardımıyla alev topuna dönen evden çıkarılıp Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İddiaya göre, acil serviste ilk müdahalesi yapılan, birinci ve ikinci derecede yanıkların bulunduğu vücutlarına sadece merhem sürülen yaşlı çift, hastanede boş yatak bulunmadığı gerekçesiyle sedyede bekletilmeye başlandı. Bir süre sonra da “Tedaviniz sona erdi” denilerek taburcu edilmek istendi. Komşuların haber vermesi üzerine, bu kez yaşlı çiftin Çanakkale'de oturan kızı 55 yaşındaki Asuman Başar devreye girdi.

Edremit Devlet Hastanesi yetkililerini telefonla arayıp durumu soran Asuman Başar, taburcu işleminin yapılmamasını, gelip anne babasını alacağını söyledi. Saat 16.00'dan 21.30'a kadar sedyenin üzerinde acı içinde bekletildikleri iida edilen yaşlı çift, kızlarının Edremit'e ulaşmasıyla otomobile bindirilip 1.5 saat süren yolculuğun ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET ETTİLER

Yanık ünitesinde tutulan ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen çiftin evli olan diğer kızları İstanbul'da oturan 57 yaşındaki Refika Aşçıbaşıoğlu ve Antalya'da oturan 52 yaşındaki Nesrin Günay da “Rezalet” olarak niteledikleri Edremit Devlet Hastanesi'ndeki durumu bir maille Sağlık Bakanlığı'na iletti. Şikayetçi olan aile, vücutlarında ciddi yanıklar olan sedyenin üzerinde acıdan kıvranan anne babalarının Edremit Devlet Hastanesi’ne yatırılmamasına isyan etti.

Bakanlığa yapılan şikayetin ardından, kendilerini Edremit Devlet Hastanesi'nin hasta hakları bölümü görevlisi olarak tanıtan Neslihan Kirişçi isimli bir kişinin aradığını anlatan Emekli öğretmen Refika Aşçıbaşıoğlu, “Çok ciddi olan bu şikayetimizi Balıkesir Valiliği’ne de iletmemiz gerektiğini söyledi. Başımıza gelen tam bir rezalet. 80 yaşını aşmış iki insanı, yanığa bağlı ağırı ve acı içindeyken, yeterli yatak olmadığı bahanesiyla hastaneye yatırmamak ve başka bir hastaneye sevk yerine tabur etmeye çalışmak vicdansızlık. Çanakkale'de yaşayan kız kardeşim, olaydan haberdar olup da kısa sürede yletişmeseydi çok daha kötü durumlar yaşanabilirdi. Bu olayın sorumlularından şikayetçiyiz” dedi.

DHA muhabirinin iddiaları sorduğu Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Edip Özkoç, “Bu bir iddia. Konuyu detaylı şekilde araştıracağız” demekle yetindi.



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs