En Sıcak Konular

'Bu bir Cumhuriyet rekorudur'

19 Şubat 2010 14:51 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Hükümetimiz döneminde 142 bin 600 derslik tamamlandı, bu Cumhuriyet tarihinin rekoru.” dedi.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ı makamında ziyaret eden Çubukçu, yaptığı açıklamada Bolu'nun birçok açıdan Türkiye'de ilklere örnek olmayı başarmış şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Eğitim alanında da hem bakanlığımız, hem de hayırseverlerimiz Bolu'da eğitime büyük katkı sağlamışlar. Ben eğitime katkıları nedeniyle hayırseverlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bolu eğitimde çok iyi bir noktada bulunuyor.” diye ifade etti.

Bakan Çubukçu, bir gazetecinin, “Danıştay ile YÖK arasında yaşananlar, öğrencilerin psikolojisini olumsuz etkiler mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bu konuda daha önce açıklama yaptım. Yüksek Öğrenim Kurulu'nun anayasal bir kuruluş olduğunu, kuruluş kanununun 45. maddesi doğrultusunda yüksek öğrenime giriş sınav sistemindeki katsayı dahil olmak üzere, her türlü konuda belirleyici olma yetkisine sahip olduğunu, yetkisini kullandığını ve bu yetki doğrultusunda alınan kararın Danıştay tarafından iptal edilmesinin hem eğitimin planlanması, hem idarenin yetki ve görevlerinin kullanılması bağlamında hukuken sorunlu bir karar olarak görüyorum ve bugünde aynı görüşteyim.”

Çubukçu, “Bolu'da bir okulun sınıflarında eğitim gören öğrenci sayılarının fazla olduğunu” ifade eden bir gazeteciye ise şunları söyledi:

“Bizim hedefimiz fiziki altyapıların en iyi şekle getirilmesi. Türkiye ortalamasını şu anda 33 kişiye düşürdük. Bolu, bizim eğitim başarısında çok yüksek olduğumuz illerden birisi. Bolu, derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğu illerin birisi. Bolu'da il ortalaması olarak çok büyük bir başarı elde ettik. Bolu'da il ortalaması yaklaşık 27 civarında olması lazım. Türkiye 60-70 kişilik sınıf ortalamalarından bu döneme geldi. Hükümetimiz döneminde 142 bin 600 derslik tamamlandı. Bu Cumhuriyet tarihinin rekoru.”

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı da makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkına bilgi aldı. Ziyarette, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Fatih Metin ve Yüksel Coşkunyürek de hazır bulundu.

Bakan Çubukçu, Bolu'daki programının öğleden sonraki bölümünde ise bilgisayar dağıtım ve toplu okul açılış törenlerine katılacak.

A.A.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs