En Sıcak Konular

Toptan'ın akrabalarına hapis

19 Şubat 2010 12:54 tsi
İzmir’in Balçova İlçesi’nde yol vermeme yüzünden çıkan kavgada polis memurlarını dövdükleri iddia edilen TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın akrabaları Sinan Toptan, Mustafa Toptan ile Celalettin Göztepe ve Doğan Göztepe çeşitli hapis cez

İzmir’in Balçova İlçesi’nde yol vermeme yüzünden çıkan kavgada polis memurlarını dövdükleri iddia edilen TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın akrabaları Sinan Toptan, Mustafa Toptan ile Celalettin Göztepe ve Doğan Göztepe çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

Olay, 2007 yılında Mithatpaşa Caddesi Akademi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın kuzeni Hüseyin Toptan’ın çocuklarından, nakliyecilik yapan 30 yaşındaki Mustafa Toptan, yol vermeme yüzünden kimliği belirsiz bir kamyonet sürücüsüyle tartışmaya başladı. İddiaya göre tartışma nedeniyle sıkışan trafikte bulunan sivil polis memurları, tıkanıklığın nedenini öğrenmek için ön tarafa gitti.

Polis memurları ile Mustafa Toptan arasında da tartışma çıktı. Tartışmaya, yoldan geçerken olayı gören Mustafa Toptan’ın ağabeyi 38 yaşındaki Sinan Toptan ile komşuları 22 yaşındaki Doğan Göztepe ve 37 yaşındaki Celalettin Göztepe de katıldı.

POLİS HAVAYA ATEŞ ETTİ
Bu arada polis memurlarından Ayhan Korbay, polis olduğunu söylemeden tabancasını çekerek havaya ateş etti. Sinan Toptan, polis memuru olduğunu bilmediğini öne sürdüğü, Korbay’ın elindeki silahı aldı. Kavga sırasında Toptan kardeşler ile polis memuru Ayhan Korbay ve Kenan Yeniçeri çeşitli yerlerinden darbe alıp yaralandı. Silah çevredekilerin araya girmesiyle polis memuruna geri verildi.

Olay yerine gelen asayiş ekiplerinin müdahalesiyle kavga sona erdi. Mustafa Toptan, Sinan Toptan, Celalettin Göztepe ile Doğan Göztepe, Balçova Merkez Karakolu’na götürüldü. Kavgada burnu kırılan polis memurları Ayhan Korbay ile vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan ve beyin travması geçirdiği belirtilen Kenan Yeniçeri, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Kavgaya neden olduğu belirtilen kimliği belirsiz kamyonet sürücüsü ise kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçtı.

SANIKLAR SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Mustafa Toptan, Sinan Toptan, Celalettin Göztepe ile Doğan Göztepe hakkında İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘Görevli memurlara karşı görevleri nedeniyle hakaret, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten nitelikli yaralama ve kamu görevlerinin görevlerini yapmalarına engellemek amacıyla cebir kullanmak suretiyle direnme’ suçunu işledikleri gerekçesiyle 11'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

POLİS KÜFÜR ETTİ
Polis memurları Ayhan Korbay ve Kenan Yeniçeri ise ifadelerinde, olay anında kendilerini polis olduğunu söylemelerine rağmen dayak yediklerini ve sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Polis memuru Ayhan Korbay, “Trafik kazasından dolayı yol kapanmıştı. Taraflar kavga ediyordu. Ayırmak için araya girdik. Mustafa Toptan, ‘Senin gibi polisin de, trafik polisinin de....’ diyerek birden vurmaya başladı. Arkadaşım beni kurtarmak istedi. Ben telsizle yardım istedim. Bu sırada Sinan Toptan, burnuma yumrukla vurup kırdı. Yere düştüm, dört sanık da beni yerde tekmelemeye başladı. Arkadaşımı da yere düşürdüler. Ben de arkadaşımı ellerinden kurtarmak için silahla havaya iki el ateş ettim. Silahımı Sinan Toptan elimden aldı. Takviye gelen arkadaşlarımız bizi kurtardı. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi. Kenan Yeniçeri de aynı yönde ifade verdi.

CEZALAR ERTELENDİ
Yargılama sonunda Mustafa Toptan ve Sinan Toptan 4'er yıl 2'şer ay 23'er gün, Celalettin Göztepe 2.5 yıl ve Doğan Göztepe 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, sanıkların sabıkasız oluşu, yargılama sürecinde pişman oldukları, tekrar suç işlemekten çekindikleri kanaati oluştuğundan, hükmün açıklanmasına yer olmadığını belirtip, cezalarını erteledi. Hakim, sanıkların 3 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi, denetime uymadıkları halde tutuklanacaklarını söyleyerek uyardı. Sanıkların avukatları kararın temyizi için başvuruda bulundu.

Biri emniyet amiri 10 polis memuru hakkında, İzmir 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde ‘Basit yaralama’ suçundan açılan dava ise henüz sonuçlanmadı.



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs