En Sıcak Konular

Polis kendisine taş atan çocuklara top dağıttı

19 Şubat 2010 12:40 tsi
Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylı gösterilere katılan ve polise taş atan çocuklara, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından futbol topu dağıtıldı.

Bulanık ilçe Emniyet Müdürü Oğuz Tüzün, polislerle birlikte, Şehitlik Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerdeki çocuklara futbol topu ve oyuncak bebek dağıttı. Çocuklara top dağıtan polisler, daha sonra Şehitlik Mahallesi'ndeki boş arazide çocuklarla futbol oynadı.

Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Tüzün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan olaylardan sonra bu tür faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Amaçlarının çocukların başka alanlara yönlendirilmesini önlemek olduğunu vurgulayan Tüzün, Emniyet teşkilatı olarak Bulanık'ta yaşanan olaylardan önce de vatandaşlara yönelik toplum destekli polislik faaliyetleri yürüttüklerini hatırlatarak, yaşanan olaylardan sonra çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Mahallelerdeki erkek çocuklara futbol topu, kız çocuklarına ise oyuncak bebek dağıttıklarını kaydeden Tüzün, şöyle devam etti:

''Okullara gidip öğrencilere kırtasiye malzemesi de dağıtıyoruz. Çocukların başka alanlara yönledirilmesini önlemek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Başkaları tarafından çocukların akıllarının çeldirilmesini önlemeye çalışıyoruz. Çocuk bu, oyun oynayacak, okuluna gidecek, büyüyecek ve vatanımıza, milletimize faydalı bireyler olacak. Emniyet Müdürlüğümüzün programı dahilinde bu tür çalışmalarımız aralıksız devam edecek.''

Tüzün, çocukların olaylara karışmasını tasvip etmediklerini vurguladı.

Şehitlik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yeşilova da, çocukların her zaman kolayca kandırılabildiğini belirterek, ''Büyükler yapmadıktan sonra çocuklar da yapmaz. Yabancı veya kötü niyetli biri çocukların içine girdiği zaman çocuğu kolayca kandırabilir. Çocuklarımızın olaylara karışmasını tasvip etmiyoruz. Biz her zaman devletin yanındayız'' dedi.

Polislerin dağıttığı topları alan çocuklar da, bir daha polise taş atmayacaklarına dair söz verdiler.


aa



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs