Kırmızı Kitap | " /> Kırmızı Kitap | "/>

En Sıcak Konular

MGK zirvesinde gündem Kırmızı Kitap

19 Şubat 2010 08:09 tsi
MGK zirvesinde gündem Kırmızı Kitap 

Milli Güvenlik kurulu bugün kritik bir toplantı yapacak. Kırmızı Kitap ve Mit Müsteşarlığı'nın ele alınacağı toplantının gündeminde bulunmamasına rağmen yargıdaki krizin de gündem dışı olarak ele alınması bekleniyor.

MGK bugün kritik bir toplantı yapacak. Yargıdaki kriz gündem dışı olarak ele alınacak. Kırmızı Kitap masaya yatırılacak. MİT Müsteşarı da değişiyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ‘’MGK’nın gündemi daha önce hazırlandı, ancak son gelişmeler de gündem dışı olarak gelebilir’’ dedi. Gündemdeki maddeler tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Adalet Bakanından yargı krizi ile ilgili değerlendirme isteyerek konunun tartışılması bekleniyor.

KIRMIZI KİTAP

Milli Güvenlik Kurulunun bugünkü toplantısında, Türkiye’nin "Gizli Anayasası" ya da "Kırmızı kitap" olarak da isimlendirilen Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde (MGSB) yapılacak değişiklikler de masaya yatıracak. Hükümet, MGSB’nin özellikle iç tehdit bölümünde değişiklikler yapmayı planlıyor.

2005 yılında hazırlanan MGSB’nin iç tehdit bölümünde irtica ve bölücülük öncelikli tehdit olarak yer alıyordu. Ancak hükümet bu kez başta irtica olmak üzere, demokratik açılım projesi kapsamında da etnik konuların güncellenmesini planlıyor. MGSB, sonu sıfır ve beş ile biten yıllarda güncelleniyor. İşsizlik sorununun da iç tehdit olarak MGSB’ye girmesi bekleniyor.

Abdullah Gül başkanlığında saat 13.30 başlayacak toplantıda, iç ve dış gelişmeler ele alınacak ve güvenlik birimlerinin raporları değerlendiriklecek. İran’ın nükleer silahlanmasına yönelik gelişmeler, AB ile ilişkiler, terörle mücadelede son durum ile Afganistan, Ortadoğu ve Kıbrıs’taki gelişmeler de görüşülecek.

YENİ MİT MÜSTEŞARI

Kurulun bugünkü toplantısında yeni MİT Müsteşarı için bir ön değerlendirme yapılması ya da gündemin yoğunluğu dolayısıyla bu konunun Nisan ayındaki MGK toplantısına bırakılması da düşünülüyor. MİT Müsteşarı Emre Taner’in görev süresi 27 Kasım 2009 tarihinden itibaren son kez ve 6 ay için uzatılmıştı. Taner 27 Mayıs 2010 tarihinde yaş haddinden emekli olacak ve yerine gelecek isim de MGK’da değerlendirilecek.

MGK üyelerinin öncelikle yeni MİT Müsteşarı için ‘’İçerden mi dışarıdan mı?’’ kararı verecekleri öğrenildi. Taner’in yerine gelecek ismin, teşkilat içinden olması benimsenirse, şu andaki bir Müsteşar yardımcısı ile Güvenlik İstihbarat Başkanı ve İstanbul Bölge Başkanının adı geçiyor. ‘’Dışarıdan isim’’ konusunda ise Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala adaylar arasında bulunuyor.

gazeteport

 

 



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs