En Sıcak Konular

Vay vay vay...Tutankamon'u Musa'nın oğlu yaptılar!

17 Şubat 2010 12:56 tsi
Vay vay vay...Tutankamon'u Musa'nın oğlu yaptılar! Dahasını da söylediler ama dilimiz varmıyor! iyibilgi Ankara

Bu haberde o kadar çok konuşulacak, tartışılacak nokta var ki; en iyisi bu haberin daha ortada olmadağı andan (!) yani dünden başlamak lazım.

Dün Türkiye’deki basın organları dahil, haberin gelişinin haberini verdiler! Esasen ‘iyibilgi’nin bugünkü habere ‘iyibilgi’ gözüyle bakmasının sebebi de o.

Neden bir haberin haberi verildi? Sadece bir örneğini verelim, buradan bakabilirsiniz: “Tutankamon’un DNA sonucu yarın açıklanıyor”.

Ve bugün o açıklama geldi, sadece Türkiye’de değil tüm dünyaya küresel bir bilgi olarak sunuldu.

Birebir veriyoruz: “Tutankamon’un annesi ile babası kardeşmiş

Mısır tarihinin en çok merak edilen figürlerinden olan Tutankamon’un ölüm nedeninin sıtma olduğu ve annesiyle babasının da kardeş olduğu ortaya çıktı.

Tutankamon’un DNA örnekleriyle yapılan araştırmanın sonucunda Mısır Firavunu’nun 19 yaşında öldüğü, asıl ölüm nedeninin sıtma olduğu, Kral’ın kemik hastalığı sebebiyle ölene kadar bir baston yardımı ile yürüyebildiği ortaya çıktı.

Kahire Tıp Fakültesi’nde 11 farklı mumyadan alınan DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucunda Kral’ın “aile ağacına” dair bilgiler de elde edildi.

Mısır’da din değişikliğine gidilmesini isteyen Akhenaten’ın, Tutankamon’un gerçek babası olduğu ortaya çıktı. Çocuk kralın annesi ise Akhenaten’in kız kardeşiymiş. Tutankamon’un mezarı 1922 yılında Britanyalı Arkeolog Howard Carter tarafından keşfedilmişti.” (Hürriyet "Annesi ile Babası kardeşmiş)

1. Tutankamon bir ensest ilişki çocuğu. (Bir çok kaynak Firavunlar döneminde bu tür ilişkinin normal görüldüğünü, çünkü dışarıdan kan karıştırılmasının istenmediğini söylüyor. Firavunlar aynı zamanda tanrı sayıldığından da olsa gerek. Ama sonuçta ortada bir ensest ilişki var ve Tutankamon bu ilişkinin sonucu.
2. İlgiyle okunan haberin içindeki bir bilgi sanki oraya ait değilmiş gibi duruyor: “Mısır’da din değişikliğine gidilmesini isteyen Akhenaten”. Konuyla bağlantısız görünen bu bilginin ilk akla getirdiği ne?
3. Mısır’ın inancı belli. Hangi din isteniyor? Tarihi boyut içinde bunun tartışmaları var. Tutankamon’un babası Akhenaten çok tanrılı Mısır dinini kaldırıp, “tek tanrı”lı din istiyor. Tek tanrılı din o dönemde kim demek?
4. Musa demek. Peki Musa kim? İşte rahatsızlık veren konu bu.
5. Çünkü haber bir kere bile zikretmeden, sadece işte o tek, hatta yarım cümle ile bu mesajı veriyor…
6. Tutankamon’un babası Akhenaton’un Musa olduğuna ilişkin "bilimsel iddialara" zımni bir gönderme yapıyor ve buraya yazmaktan dahi rahatsızlık duyacağımız biçimde semavi din peygamberini küçük düşürüyor! (Burada bir noktayı belirtmek lazım. Musa'nın hangi firavunun dönemine geldiği konusunda bir tartışma var. İki ihtimal var deniyor, biri Akhenaton.)
7. Daha kötüsü olabilir mi? Zor. Ama şu da atlanmamalı. Bu “zihin altı” bilgi, bugün tüm dünya basını tarafından milyarlara sunuldu. (Şu anda da başta büyük gazetelerimiz olmak üzere, bu haber ana sayfalardan sunuluyor.) Mısır-Firavun kültürünün toplumsal ilgiyi hep çeken havasının içine bu zehirli gazı sakladı.
8. Madem öyle: iyibilgi de yarın SON FİRAVUN’u açıklayacak. Madem “bronz heykeller”, “ebeveynler”, “isim değiştirmeler” üzerinden bu tür gariplikler yapılıyor. Biz de konuyu uzatalım. Bakalım ucu nereye gidecek!



Bu haber 3,691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs