En Sıcak Konular

CHP gensoru önergesini verdi

17 Şubat 2010 12:51 tsi
CHP, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.

CHP, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoru önergesini, TBMM  Başkanlığına sundu. Bunun ardından CHP Grup başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu ortak bir basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte CHP’li grup başkanvekillerinin açıklamalarından satırbaşları:

KEMAL ANADOL

Amaçları netlik kazanmamış ucu açık bir süreç AKP eliyle Türkiye’ye dayatılmak istenmiştir. Mahmur Kampı’ndan hareket eden 26 kişi ve Kandil’den hareket eden 8 kişilik terör örgütü üyeleri Habur’dan giriş yapmışlardır.

34 kişinin 4  saat gibi kısa bir sürede ifadeleri alınarak 29 kişi serbest bırakılmış, 5 kişi ise nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş ancak daha sonra onlar da serbest bırakılmıştır. Terör örgütü üyeleri barış elçisi oldukları ve pişman olmadıkları basına yansımışlardır.

Demokratik açılım olarak yürüten süreç Habur’da ortaya çıkan görüntünün ardından halkın tepkisi üzerine yürümemiştir. Açılım projesinin kurgusu Satın Erdoğan ve Sayın Atalay tarafından uygulamaya sokulmuştur.

Habur’da 19 Ekim 2009’da ortaya çıkan kurgu 17 Ekim’de Atatürk Orman Çiftliği’ndeki gizli görüşmede kurgulanmıştır. Türkiye’de bakanlar gizli görüşmelerde devlet adına taahhütler veremez.

BAŞSAVCIYA GÖZALTI
 
Bakan Cemil Çiçek bizzat savcıya telefon ederek “Cemaate dokunma” talimatı verdi. Sayın Kılıçdaroğlu birkaç defa bunu söylemesine rağmen Sayın Cemil Çiçek’ten bu konuda bire yalanlama gelmedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Baskınlara gözaltılara hazırız. Bu ülkede hukuku üstün kılacağız. AKP’ye rağmen kılacağız. Demokrasi kültürü gelişmiş bir başbakan daha baştan gensorunun bir işe yaramayacağını söylemez.

Bugün bir başsavcıya yapılan işlem, yargıçların dinlenmesi aşama aşama trendin yükseltilerek devam edeceğini gösteriyor. Kaygımız ve korkumuz yok ama bu parlamento zemininde muhakkak sorgulanacak.

HAKKI SÜHA OKAY

Son olayda anayasa rafa kaldırılmıştır. Yarın bir başka özel yetkili savcı da imzasız bir evrakla canı sıkılırsa yargıda üst konumdaki herkesi gözaltına alabilir tutuklatabilir. Ve Erzincan Başsavcısının başına gelen herkesin başına gelebilir.

Öyle fotoğraflar sergileniyor ki 93 temmuzundaki Sivas olayını da Ergenekon’a bağlamak isteyen bir arayış içindeler. Öyle vahim olaylar hakim kararıyla yapılıyor ki. Gensoru da hakim adına yapılan bir hukuk ihlali nedeniyle veriliyor.

aa



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs