En Sıcak Konular

Milli Takım'ın hocası resmen açıklandı

17 Şubat 2010 12:28 tsi
Futbol Federasyonu, (A) Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevine Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in getirildiğini açıkladı. Guus Hiddink kimdir? Tecrübeli hocanın başarılarla dolu kariyeri:

Futbol Federasyonu, (A) Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevine Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in getirildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''A Milli Takım'ın teknik direktörü olarak Guus Hiddink ile anlaştı. Amsterdam'da dün Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Guus Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardı.'' denildi.

Hiddink'in yardımcılarından birini Hollanda'dan getireceği, diğer yardımcısının Oğuz Çetin, kaleci antrenörünün de Engin İpekoğlu olacağı ifade ediliyor.

GUUS HİDDİNK KİMDİR?

Guus Hiddink, 1946 Hollanda doğumlu teknik direktör ve eski futbolcu. En son Rus Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör olarak görev yaptı. Tecrübeli hoca, Euro 2008'de Rusya'yı Avrupa 3'üncüsü yapmıştı.

Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası'na katılabilmek için Slovenya ile play-off oynayan Hiddink'li Rusya, zayıf rakibine elenerek otoriteleri şaşırttı.

Futbol kariyerine Hollanda'da amatör bir kulüp olan SC Varsseveld'de başlayan Hiddink, profesyonel olduktan sonra 1967 yılında De Graafschap takımına transfer oldu. Aktif futbol hayatının büyük bir bölümünü bu takımda geçiren Hiddink, birkaç farklı takımla kısa süreli maceralar yaşasa da, tekrar De Graafschap'a döndü ve jübilesini bu takımda yaptı.

Teknik direktörlük kariyerine De Graafschap takımında yardımcı teknik adam olarak başladı. Sonraki yıllarda PSV Eindhoven takımının başına geçti ve önemli başarılara imza attı.

1990 yılında bir sene boyunca Fenerbahçe SK'nın teknik direktörlüğünü yaptı ve ardından İspanya'nın Valencia kulübünde görev aldı.

1994-1998 yılları arasında Holanda Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Hiddink, bu görevin ardından İspanya'ya giderek Real Madrid ve Real Betis takımlarını çalıştırdı.

2000-2002 yılları arasında Güney Kore Milli Takımı'nı çalıştıran Hiddink, 2002 Dünya Kupası'nda takımını yarı finale taşımayı başardı.

2005-2006 yılları arasında Avustralya milli takımının başına geçti ve takımı 32 yıl aradan sonra Dünya Kupası finallerine taşıdı.

Nisan 2006'da Rus Milli Takımı ile 2.5 yıllık bir sözleşme imzalayan tecrübeli hoca, o tarihten beri Rus Milli Takımı'nı çalıştırıyordu. Hollandalı, Euro 2008'de Rusya'yı Avrupa 3'üncüsü yapmıştı.

AA-Haber7

 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs