En Sıcak Konular

Yargıtay'dan açıklama

17 Şubat 2010 13:43 tsi
Yargıtay'dan açıklama 
Yargıtay, Habur, Erzincan ve Erzurum'daki, adli tahkikatların incelemeye alındığı açıkladı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “yargının siyasi güçlerin etkisi  altında bulunup bulunmadığının, bireyi kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının  uygulanıp uygulanmadığının tespiti için Habur, Erzincan ve Erzurum adli yargı  çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adli tahkikatların  incelemeye alındığını” bildirdi.     

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “Yargının  siyasi güçlerin etkisi altında bulunup bulunmadığının, bireyi kamu gücünden  koruyan hukuk kurallarının uygulanıp uygulanmadığının tespiti için Habur,  Erzincan ve Erzurum adli yargı çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni  sarsan adli tahkikatların incelemeye alındığını” bildirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, demokrasi  ve hukuk devletinin korunmasının; kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ve temel  insan hak ve özgürlüklerinin güvencesi olan yargı bağımsızlığına bağlı olduğunun  altı çizilerek, şunlar kaydedildi:

“Yargının siyasi güçlerin etkisi altında bulunup bulunmadığının, bireyi  kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının uygulanıp uygulanmadığının tespiti,  dolayısıyla demokrasi ve hukuk devletinin korunup yerine getirilmesi için  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Habur, Erzincan ve Erzurum adli yargı  çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adli tahkikatlar  incelemeye alınmıştır.

Yüce Atatürk'ün gerçekleştirdiği laik, demokratik ve hukuk devleti olan  Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını ve kuruluş felsefesini, Cumhuriyet  savcılarının hiçbir etki altında kalmadan, suç ayrımı yapılmadan ve suçlunun  siyasi görüşleri gözetilmeden etkin bir biçimde korumaya devam edeceği, kamu  düzeni ve güvenliğini sağlayacağı Türk halkına saygı ile duyurulur.”

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dün makam odası ve lojmanı dün 6 saat süren aramadan sonra gözaltına alınıp Erzurum’a nakledilmişti. Cihaner sorgusunun ardından bu sabah tutuklanarak cezaevine konuldu. Cihaner, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, iftira ve tehdit” suçlarından tutuklandı.

GERÇEKER:  ARKADAŞLARLA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Erzincan  Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanması konusunda, Yargıtay'daki  mesai arkadaşlarıyla konuştuktan sonra değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Ürdün ziyaretinin ardından saat 11.00'de Türkiye'ye dönen Gerçeker,  Yargıtay'a gelişinde, gazetecilerin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in  tutuklanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Gerçeker, yurtdışından yeni geldiğini belirterek, “Bakacağım,  arkadaşlarla konuşacağız. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız. Şimdi sizlere  söyleyecek bir şeyim yok” dedi.

Başkanlar Kurulu'nun toplanıp toplanmayacağına ilişkin soru üzerine de  Gerçeker, “Daha yeni geldim. Bakalım, arkadaşlardan bir öğrenelim nedir, ne  değildir. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız. Sizleri de bilgilendiririz”  diye konuştu.

ADALET BAKANI

Gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Açıklamamızı yazılı olarak yaptık, gerekirse yeniden açıklama yaparız" diye konuştu.



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs