En Sıcak Konular

Özak: Türkiye çok iyi yapar

15 Şubat 2010 18:14 tsi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de herkesin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasını çok istediğini belirterek, “Ben inanıyorum ki Türkiye bunu yapar ve çok iyi yapar” dedi.

Özak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyası teslim töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu tip bir organizasyonu hiç yapmadığını hatırlatarak, böyle bir organizasyonu gerçekleştirmeyi çok istediklerini bildirdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Olimpiyat ve Dünya Futbol Şampiyonası'ndan sonra dünyanın en büyük 3 organizasyonundan biri olduğunu ifade eden Özak, şunları kaydetti:

“Türkiye bu organizasyonu yapmayı çok istiyor. Bunu Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, muhalefetten iktidara, sivil toplumdan özel sektöre, medyadan spor camiasına herkes istiyor. Türkiye'nin son yıllarda inanılmaz bir yükselişi var. Türkiye, bilimde, teknolojide, ekonomide, sporda, sanatta bu bölgenin, bu coğrafyanın, Avrupa'nın yükselen değeri. Bunu taçlandırmak lazım. Taçlandırmak da böyle organizasyonlarla oluyor. Basketbol Dünya Şampiyonası'nı yapıyoruz. Dünya Golf Şampiyonası'nı yapıyoruz. Kısa Kulvar Avrupa Şampiyonalarını yapıyoruz. Bunun gibi tüm yurtta 50 tane organizasyon yapıyoruz. Bunları taçlandırmak gerekiyor. Türkiye bunu hak etti.”

Türk insanının futbolu ve sporu çok sevdiğini belirten Bakan Özak, Türk futbolunun ve Türkiye'de yapılan organizasyonların Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Rusya'ya kadar her yerde ilgiyle takip edildiğini dile getirdi. “Türkiye yalnız kendine ait bir ülke değil” diyen Özak, şöyle konuştu:

“Türkiye, İslam Konferansı Örgütü'nün lideri, NATO'nun saygın bir üyesi, Nabucco'yu yönetiyor, Medeniyetler İttifakı'nın öncüsü, Avrupa'nın 6'ıncı, dünyanın 17'inci büyük ekonomisi. İtalya ve Fransa çok tecrübeliler, bu organizasyonu 2'şer defa yapmışlar. Ama ben inanıyorum ki Türkiye bunu yapar ve çok iyi yapar.

Sayın Başbakanımız statlarla ilgili, 1 milyar avroluk bir destek mektubu yazdı. Bizim bütün hedefimiz Türkiye'deki bütün şehirlerdeki statları yenilemek, çağdaş, modern hale getirmek, tabiri caizse birer spor mabedi yapabilmektir. Bu konuda Kayseri ve İstanbul örnek oldu. Olimpiyat Stadı'nı yenileyeceğiz. Seyrentepe yapılıyor, Saracoğlu var. Ankara, İzmir, Konya, Eskişehir, Trabzon... her tarafta bu statları yapacağız.”"



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs