En Sıcak Konular

Şehit polis Erzincan'da toprağa verildi

15 Şubat 2010 16:42 tsi
İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki trafik kazasında şehit olan 10 yıllık polis memuru 34 yaşındaki Yaşar Polat'ın cenazesi, memleketi Erzincan'da Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi, yakınlarının ferya

13 Şubat günü sabah saatlerinde bir olaya giderken, yolcu otobüsüyle çarpışan polis otosu içindeki polis memuru Yaşar Polat şehit oldu. Şehit polis Polat'ın cenazesi, dün İzmr'de düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Erzincan'a getirildi. Şehit polis memuru için Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi'nde tören düzenlendi.

Törene Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Ak Parti'li Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Sarıgedik, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, polisler, şehit polis memuru Yaşar Polat'ın yakınları ve ailesi katıldı. Uçak biletini alan ve 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Erzincan'a gelip eşi Dilek Polat'a sürpriz yapmak isterken trafik kazasında şehit olan polisin cenazesinde eşi Dilek Polat, evli ablası Suna Çimen ve yakınları sinir krizi geçirdi.

‘KALK OĞLUN GELDİ’

9 aylık oğlu Yiğitcan ile birlikte tören alanına gelerek eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döken Dilek Polat, “Beni bırakıp nasıl gittin? Kalk oğlun geldi. Sen oğluna böyle mi sürpriz yaptın? Bilet aldın. Ben gelip seni alacaktım. Bu acıyı neden bize gösterdin? Bu acıyı bize neden yaşattın? Karın içindeki bir güldün nasıl soldun güzel gözlüm? Oğlunu görmek istiyordun. Ben evladına ne söyleyeceğim? Benim oğlum kaymakam olacaktı sen yanında duracaktın. Ben öleydim” sözleri yürekleri dağladı. Şehit polisin yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı dökerken güçlükle teskin edildi.

Tören alanına gelen Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, şehidin annesi Kıymet, babası Rıza ve eşi Dilek Polat’a taziyelerini ilettir. Cemevi görevlisi Ali Uslu, şehit polis memurunun özgeçmişini okudu. Uslu'nun helallik istemesinin ardından, cenaze namazı kılındı. Yapılan duaların ardından Dilek Polat son kez eşinin tabutuna sarıldı. Polis memuru Yaşar Polat'ın cenazesi polis mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz tabuta omuz verdi.

Cemevi cenaze aracına konulan Yaşar Polat'ın naaşı kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Kalecik Köyü'ndeki baba ocağına götürüldü. Evinin önünde dualar edilmesi sırasında şehit polis memurunun annesi Kıymet Polat sinir krizi geçirdi. Şehidin cenazesi, gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs