En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor

15 Şubat 2010 09:37 tsi
Türkiye'nin batı ve doğu kesimlerinde aralıklarla yağış beklenirken, sıcaklık iç ve doğu kesimlerde artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye'nin batı kesimleri ile zamanla doğu kesimlerde aralıklarla yağış görülecek. Yağışların; Marmara ve Batı Karadeniz ile Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genel olarak güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Trakya'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerimizde kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

-UYARILAR-

Yağışların, Marmara ve Batı Karadeniz ile Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Rüzgarın; iç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/s ) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.)ilgililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaarı konusunda uyarıldı.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) ve zamanla Trakya'da kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak, kıyı kesimleri gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı, batısı çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; bölgenin batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin tamamında güney, zamanla kuzeybatı kesimlerinde güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar, güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur; gece saatlerinde Erzurum ve Ağrı çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerinde Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Adıyaman) ile Şanlıurfa çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.
 
ajanslar



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs