ölen çocuklarla ilgilenseniz... | " /> ölen çocuklarla ilgilenseniz... | "/>

En Sıcak Konular

Fok balıkları kadar bombalarla ölen çocuklarla ilgilenseniz...

13 Şubat 2010 20:34 tsi
Fok balıkları kadar bombalarla ölen çocuklarla ilgilenseniz... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: ''Fok balıklarının avlanması karşısında ayağa kalkan insanlık, fosfor bombalarıyla öldürülen çocukları, vicdanını rahatlatmak amacıyla terörle mücadelenin yan hasarı olarak görürse, bundan tüm insanlığın adalet duygusu tel

Besmeleyle başladığı konuşmasında küreselleşen dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlara vurgu yapan Başbakan, "Kültürler arası çatışma eğilimleri de önümüzde ciddi bir problem olarak duruyor." dedi. Irkçılık gibi, anlayışsızlık, ayrımcılık, köktencilik, aşırılık gibi sorunların toplumlara ölümcül bir virüs gibi 'alttan alta ve sinsice' nüfuz etmeye çalıştığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "11 Eylül saldırılarının ardından sadece ABD'de değil; başta Avrupa'da olmak üzere çok geniş bir coğrafyada bu sinsi tehditlerin topluma ve özellikle gençliğe sirayet ettiğine şahit oluyoruz."

Erdoğan, sinema filmi, diziler, müzik, bilişim dünyası, medya, fotoğraflar ve karikatürler aracılığıyla, hatta yazı, makale ve yorumlarda 'son derece ince, bilinçaltına hitap eden bir kültürel karşıtlığın empoze edilmesi'nden duyduğu üzüntüye vurgu yaptı. İslam ve Müslüman kavramlarının Batı dünyasında olumsuz ve kötüleyici çağrışımlar oluşturacak şekilde kullanıldığına değinen Erdoğan, "İslam ve terörizm kavramları yerli ve yersiz, son derece sorumsuz bir şekilde yan yana getiriliyor ve bu şekilde ayrımcılık körükleniyor." dedi.

İslam dünyasındaki bazı ülkelerin kıyafet, sakal, örtüleri ile kullandıkları bazı kelimelerin bir terör aksesuarı gibi lanse edildiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, antipati pompalanması nedeniyle toplumların birbirine şüpheyle baktığını ifade etti.

ABD ve Avrupa ülkeleriyle başta Türkiye olmak üzere halkı Müslüman ülkelerde meydana gelen terör eylemlerinin olumsuz algılara dayanak olabildiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Fakat terör eylemlerinin tüm bir İslam dünyasını ve tüm Müslümanları kuşatacak derecede genelleştirilmesi haksızlıktır. Çünkü bu olayların önemli ölçüde mağduru da yine Müslümanlar olmuştur. Münferit olaylardan yola çıkarak, Müslüman isimlerinin, İslami değerlerin, İslam ülkelerinin tümden töhmet altında bırakılması da aynı şekilde yanlıştır. Zira hiçbir semavi din, terörü tecviz etmez, teröre cevaz vermez, teröre yol açmaz."

"TERÖRLE MÜCADELE YAPILIRKEN HEDEF SAPTIRMAYIN"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Irkçılık, anti Semitizm, ayrımcılık ne kadar tehlikeliyse İslamofobi de en az o kadar tehlikelidir. Çünkü İslamofobi de bir ırkçılık türüdür, insanlık suçudur, akıl ve vicdan sahibi bütün insanlar; ayrımcılık ve ırkçılığın her türüne yekvücut halde karşı durmalıdır. Dünyada hiçbir terör eylemi, o eylemi yapanların ya da o örgütün mensuplarının dini inançlarıyla değerlendirilmezken maalesef bazı terör eylemlerinin ardından 1,5 milyarı aşkın nüfusa sahip İslam dünyası, hedef gösterilmekte, rencide edilmektedir."

İslamofobi'nin son derece tehlikeli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, devlet başkanları ve medya yöneticileri gibi sorumluluk makamında bulunanları duyarlılığa davet etti. Erdoğan, "Terörle mücadele yapılırken hedefin saptırılıp, geniş bir kitlenin rencide edilmesi; açıkçası mücadeleyi de zaafa uğratacaktır." Başbakan Erdoğan, sadece adından, kıyafetlerinden, kullandığı kelime ve kavramlardan dolayı bireylerin farklı muamelelere maruz kalmasının onları dışlayarak, diyalogdan uzaklaştıracağını ve güvenlerini zedeleyeceğini, entegrasyonu engelleyeceğini vurguladı.

(CİHAN)



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs