En Sıcak Konular

Erbil'de Türk Başkonsolosluğu açılıyor

13 Şubat 2010 20:32 tsi
Erbil'de Türk Başkonsolosluğu açılıyor Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu'nun hizmete girmesi için tüm resmi işlemlerin bittiği bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin dış ilişkiler sorumlusu Falah Mustafa, bugün yaptığı açıklamada, Erbil'de Türk Başkonsolosluğu'nun açılması için tüm işlemlerin bitirildiğini ve konsolosluğun yakında hizmete gireceğini söyledi.

Mustafa, bölgesel yönetim ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde büyük rol oynayacağını dile getirdiği Başkonsolosluğun, Türkiye ile ticari, siyasi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde de katkı sağlayacağını ifade etti.

Mustafa, başkonsolosluğun açılışı konusunda kesin bir tarih vermezken yakın bir zamanda Türk Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkililerinden oluşan bir heyetin konsolosluğun açılışı için Erbil'e geleceğini ileri sürdü.

Irak Bakanlar Kurulu, 26 Ocak 2010'daki toplantısında Türkiye Cumhuriyeti'nin Erbil şehrinde Başkonsolosluk açmasına onay vermiş, imkanlar elverdiği zaman Irak'ın da Türkiye'de bir başkonsolosluk açacağı ve şu an bu hakkını saklı tutacağı yönünde bir karar almıştı.

Irak Hükümet sözcüsü Dr. Ali El Debbağ da Erbil'deki Türk Başkonsolosluğunun görev alanının Süleymaniye ve Dohuk'u da kapsadığı zaman Türkiye'de başkonsolosluk açma haklarını kullanabileceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin şu an ülkenin en güneyinde yer alan Basra şehri ile Bağdat'ın 400 km kuzeyinde yer alan Musul şehirlerinde başkonsoloslukları bulunuyor.



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,126 µs