'balans' ayarı | " /> 'balans' ayarı | "/>

En Sıcak Konular

Gürsel Tekin'den 'balans' ayarı

13 Şubat 2010 14:40 tsi
Gürsel Tekin'den 'balans' ayarı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yarın yapılacak kongrede kaba kuvvet kullanan olursa kapının önüne koyacağını söyledi.

Tekin, "Yarın için hiçbir önlem almadık. CHP, 86 yıllık tarihi misyonu olan bir siyasi partidir. Böyle bir kavganın olması söz konusu değildir. CHP İstanbul'da, bugüne kadar elbette fikirsel olarak farklılıklar olabilir. Ama asla ve asla CHP, İstanbul'da kaba kuvvet kullanmayacak. Kullanan olursa yarın kapının önüne koyarım." diye konuştu.

CHP'nin İstanbul 33. Olağan İl Kongresi yarın yapılacak. Kongreye tek aday olarak katılacak olan Gürsel Tekin, il binasında düzenlediği toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "CHP'nin kongrelerinde bazen kavgalar yaşanıyor. Yarın ki kongrede böyle bir durumla karşılaşmamak için önlem aldınız mı?" şeklindeki sorusuna Tekin şöyle yatın verdi: " Kongremizde kavgaya yönelik hiçbir önlem alınmayacak. CHP, 86 yıllık tarihi misyonu olan bir siyasi partidir. Böyle bir kavganın olması söz konusu değildir. O hevesle gelen arkadaşlarımız hiç merak etmesinler, öyle bir haberle karşılaşamazsınız. CHP, İstanbul'da bu güne kadar elbette fikirsel olarak farklılıklar olabilir. Ama asla ve asla CHP, İstanbul'da kaba kuvvet kullanılmayacak. Kullanan olursa ertesi gün kapının önüne koyarım."

Kongrenin 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk gelmesi ile ilgili soruyu ise Tekin, "Bizim temamız siyasete olan aşkımız, İstanbul'a olan aşkımız, Türkiye'ye olan aşkımızdır. Gerçekten Türk siyasetinin sevgiye ihtiyacı var. Son günlerde Türk siyasetindeki manzarayı görüyorsunuz. Pazartesi günü barış yemeği sağlandı, salı günü liderler arasındaki konuşmaları gördünüz. Bahçeli ile Erdoğan arasındaki konuşmalar dehşet vericiydi, genel temamız Türk siyasetine sevgiyi aşılamaktır." şeklinde yanıtladı.

Yerel seçimlerden önce CHP'nin İstanbul'u alamaması durumunda tekrar aday olmayacağı şeklindeki sözleri hatırlatılan Tekin, "Milliyet Gazetesi'nde öyle bir demecim olmuştu. Yüzde 40 hedefimizi, yüzde 38 olarak tutturduk. Başbakan yüzde 53 demişti, ancak yüzde 38 aldı. Müsaade edin de yüzde 2 puan da bizim yanılgımız olsun." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: "GÖKÇEK'İ MUHATAP ALMAK İSTEMİYORUM"

Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da gecekondu ziyaretlerine ilişkin eleştiri getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de cevap verdi. Gökçek'i muhatap almak istemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Gökçek'i muhatap almak istemiyorum. Gökçek işine baksın, biz işimize bakıyoruz. Ama benim Ankara'da varoşları ziyaret etmem öyle anlaşılıyor ki başta sayın Başbakan olmak üzere belirli çevrelerin ezberini bozdu. Ama ezberlerini bozmaya devam edeceğiz. Oralar kimsenin tapulu alanı değildir. Oralara gideceğiz, halkımızla kucaklaşacağız. Onların sorunlarını dinleyerek, hangi çözüm önerilerimizi getirdiğimizi anlatarak, bu güveni verebilirsek önümüzdeki seçimlerde halkımızdan en güzel oyu alacağız.



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs