En Sıcak Konular

Bülent Ersoy fok katliamcısı!

0 0 0000 00:00 tsi
Bülent Ersoy fok katliamcısı! Japonya'da yunus, Kanada'da fok katliamı sezonu açıldı. Kanada, İsveç ve Norveç'te foklar başlarına beyzbol sopasıyla hunharca vurula vurula öldürülüyor. iyibilgi'ye konuşan Prof. Orhan Kural, fok katliamcılarının Türkiye sorumlusu "Bülent Ersoy'dur

Bugün gelen iki haber vicdan sahibi insanları sarsacak, ve insanın en tehlikeli canlı türü olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Japonya’da yunus, Kanada’da fok katliamı sezonu açıldı.

Özellikle henüz yüzmeyi ve tek başına beslenmeyi öğrenememiş her türlü dış tehlikeye açık yavru fokların, ucu çivili sopalarla bazen de canlı canlı derilerinin yüzülerek hunharca öldürülmelerine sahne olan bu akıl almaz katliamın dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan Kanada, İsveç, Norveç hükümetlerince desteklenmesi, derin derin düşünmemize neden oluyor.

Savunması olmayan inekleri küresel ısınmanın sorumlusu ilan edenler, zavallı fokları öldürerek ekosistemi tahrip ettikleri konusunu nedense görmezden geliyor.

Fok katliamı ile ilgili “iyibilgi”ye konuşan Prof. Dr. Orhan Kural şunları söylüyor: İnsanlığın utanç kaynağı bu katliamlar, biraz da insanların keyfinden kaynaklanıyor. Türkiye’de de böyle vicdansız, sorumsuz insanlar var. Doğanın bir dengesi var. Yemek ihtiyacı için canlılar birbirini öldürebilir. Fakat giyim keyfi için bir hayvanın kafasına vurularak katledilmesine kimsenin gönlü razı olmamalı.
Ben yolda katledilen hayvanların kürkünü giyenleri gördüğüm zaman onları çeviriyor ve kınıyorum. Bahaneleri ise “Biz eskiden almıştık” oluyor.

Bu insanları fokların katliamına neden olan kürkleri giymeye teşvik eden iki kişi var. Bunlardan ilki “Bülent Ersoy”. Programlara sürekli hayvan kürkleriyle katılıyor. Onu bir çok kez uyardım. Dinlemeyince annesine dahi şikayet ettim. Ama nafile. Ajda Pekkan da hayvanseverim diyerek prim yapıyor fakat hayvan postlarıyla medyaya görüntü veriyor.  Foka beysbol sopası ile vuran adamdan daha aşağılık olanı o deriyi tercih eden kişidir.

Bu nednele insanları kürk satan dükkanlardan uzak durmaya, kürk giyenleri yolda çevirip, onlara o kürkü, kendisinin giymesi için hunharca öldürülen hayvandan elde edildiğini hatırlatmaya çağırıyorum. Bu arz talep meselesidir. Katliamları önlemenin en iyi yolu budur.

www.iyibilgi.com

İşte fok katliamından acı veren görüntüler:



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,027 µs