En Sıcak Konular

'Başbakan Yüce Divan'a gönderilecektir'

6 Şubat 2010 16:45 tsi
'Başbakan Yüce Divan'a gönderilecektir' Devlet Bahçeli ile Başbakan Erdoğan arasındaki gerilimde son perde: “MHP’yi ahlaksızca suçlamaya kalkışmışlardır. Zaman bu işin ilacıdır. Sandıkta gerekli cevap verilecektir ve o Meclisten sayın Başbakan Yüce Divan'a gönderilecektir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'un İlkadım İlçe Belediyesini ziyaretinde Meclis'te bir süre önce meydana gelen kavgayla ilgili olarak, “MHP’yi ahlaksızca suçlamaya kalkışmışlardır. Zaman bu işin ilacıdır. Sandıkta gerekli cevap verilecektir ve o Meclisten sayın Başbakan Yüce Divan'a gönderilecektir” dedi.

Bugün Ankara’dan karayolu ile Samsun’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekiler, Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, MHP’li İlkadım İlçe Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, kadın kolları ve partililer tarafından karşılandı. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu karşılamada Bahçeli’nin elini öpmek için partililer uzun kuyruk oluşturdu. Kendisini çiçeklerle karşılayan MHP’liler elini öpebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Karşılamanın ardından Bahçeli İlkadım İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının “Başbakan size 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ne diyorsunuz?” sorusuna, “Dava açmak Başbakan’da alışkanlık haline gelmiştir. Bu alışkanlığını devam ettiriyor. Dava açıp zaman kaybedeceği yerde Meclis Başkanlığı'na bir dilekçe vererek ‘Bundan sonra Devlet Bahçeli’nin bütün maaşlarını bana vermenizi istiyorum’ demesi daha ahlaki ve dürüst olur diye düşünüyorum” dedi.

Başbakan’ın faşizm ile ilgili açıklamalarına ise “Sayın Başbakan faşizmin ne olduğunu bilmez. Birisi kulağına birşey söylemiştir onu tekrar ediyor” diyen Bahçeli, Meclis'teki kavgayı başlatanın AKP'li milletvekilleri olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın kavgayı önlememekle suçlayan Bahçeli, “Sayın Başbakan orada müdahale edebilirdi. ‘Nereye gidiyorsunuz arkadaşlar’ diyebilirdi. Demediği gibi çatışma başladıktan 3-4 dakika sonra da kendisi oradan ayrılmış ve çatışmayı serbest bırakmıştır. Bunun manası budur. Biz ise orada oturduk. Sonuna kadar da olayları yakından takip ettik. Ama sayın Başbakan olayı başlatıp sonra salondan ayrılması hali ‘Bundan sonrasını siz yapın, gerisini siz getirin’ demektir.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
“Böyle bir yüz karası olay millet meclisinde gerçekleşmiştir ve Ak Parti o tarihten itibaren bir kara parti haline dönmüştür. Meclisi karartmıştır. Meclisteki görüntünün dışarıya verilmesi de engellendiği için olayları birçok yönüyle insanlarımız görme imkanı bulamamıştır. Sonra yandaş medyanın öncülüğünde bazı medyaların desteği ile kamuoyunu aldatmaya ve kamuoyunu farklı yönlere yönlendirmeye arkasından da MHP’yi ahlaksızca suçlamaya kalkışmışlardır. Zaman bu işin ilacıdır. Sandıkta gerekli cevap verilecektir. Ve o meclisten Sayın Başbakan Yüce Divan'a gönderilecektir.”



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs