En Sıcak Konular

Araç trafiği ters yönden akmaya başladı, ortalık karıştı

6 Şubat 2010 14:55 tsi
Trabzon Belediyesi'nin yeni şehir içi trafik düzenlemesine geçmesi trafiği arapsaçına döndürdü. Dolmuş şoförleriyle trafik polisleri arasında sık sık tartışmalar olurken, uygulama korna sesleriyle protesto edildi.

Trabzon Belediyesi'nin hazırladığı Kent İçi Trafik Yönlendirme Projesi uygulamaya başlandı. Şehir trafiğinin bütün yükünü taşıyan 3 ana caddenin trafiğinin yaklaşık 30 yıldan bu yana kullanılanın tersi yönde akmaya başlaması trafiği kilitledi. Şehirdeki bütün dolmuş hatlarının toplandığı Atatürk Alanı'nın büyük bölümünün trafiğe kapatılması sonucu yolcu almak için bekleme yapamayan dolmuş şoförleri isyan etti. Görevli polislerle sık tartışan dolmuşçular, uygulamanın kendilerine danışılmadan yapıldığını öne sürerek, Belediye'ye tepki gösterdi ve eski trafik akışına dönmek istediklerini söyledi. Çevredekiler, “Trafik karmakarışık. En kısa zamanda bu işin çözüme kavuşması lazım. Dolmuşçular boş gelip boş gidiyor. Alınan karar yanlış. Dolmuşçu esnafı mağdur ediliyor” diye yakındı.

Trafiğin yavaş aktığını, yolcu almak için bekleme yerleri olmadığını anlatan dolmuşçular da, “Böyle bir şey olur mu? Bu arabaların kirası var, insanların elektrik su parası var. Boş gidip boş geliyoruz” diye konuştu. Dolmuş sürücüleri, trafik sıkışıklığını toplu olarak korna çalıp protesto etti. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoglu ise, yeni trafik düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Gümrükçüoğlu, şöyle dedi;
“Üzerinde 9 ay çalıştığımız planı hayata geçirdik. Bazı küçük fiziki eksiklikleri de tamamlayarak yeni trafik düzenlemesini pazartesi günü okulların açılmasına yetiştireceğiz. Başlangıçta ufak tefek aksamalar olabilir ancak, bu planın Trabzon trafiğine nefes aldıracağını düşünüyoruz.”

Yeni trafik düzenlemesine göre, şehrin ana caddeleri olan Kahramanmaraş Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Gazipaşa Caddesi ile birçok bağlantı yolunda trafik bugüne kadar kullanılanın tersi yönde işlemeye başladı. Dolmuş hatlarında da yeni düzenlemeler yapıldı, bazı dolmuş hatlarının kent merkezine girmesi yasaklandı.



Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,852 µs