En Sıcak Konular

Heronlar sonunda geliyor

6 Şubat 2010 12:40 tsi
Heronlar sonunda geliyor Türkiye’nin terörle mücadelesinde büyük önem taşıyan ancak uzunca bir süredir teslimatındaki aksamalar nedeniyle ‘yılan hikayesine’ dönen Heron adlı İnsansız Hava Araçları’nda sona yaklaşıldı.

Uçakların teslimatına önümüzdeki ay başlanıyor. İlk olarak 2 sistem 6 uçak teslim edilecek. Kalan 1 sistem 4 uçak ise 2 aylık bir zaman diliminde teslim alınacak.

Türkiye ile İsrail arasında, tatbikat gerilimi ile başlayan, TRT’de yayınlanan Ayrılık dizisi ile devam eden ve sonunda Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a yapılan diplomatik nezaketsizlikle tavan yapan siyasi krizden etkilenen Heron uçaklarının teslimatına Mart başında başlanıyor.

Alınan bilgiye göre, İsrail'den satın alınan 3 sistem 10 uçak İnsansız Hava aracı ile ilgili testler geçtiğimiz hafta sonunda tamamlandı. 15 kişilik Türk teknik ekibinin yaptığı testler sonunda, Türkiye'nin istediği tüm şartların yerine getirildiğini belirlendi.

Teslimat, Mart başında başlayacak. İlk olarak 2 sistem 6 uçak teslim edilecek. Kalan 1 sistem 4 uçak ise 2 aylık bir zaman diliminde teslim alınacak. 12 milyon dolarlık gecikme cezası ise yedek parça olarak tahsil edilecek. Hava Kuvvetleri’nin sevk ve idare edeceği Heronlar Batman Hava Üssü’nde konuşlanacak.

Heronlar aynı anda 6 hedefi izleyeme yeteneğine sahip bulunuyor. İstihbarat toplamasının yanı sıra, uçak, helikopter ve karadan ateşlenecek güdümlü füzeler için hedef aydınlatması yapabiliyor. 52 saat süreyle havada kalıp, 30 bin feet irtifaya yükselebilen Heronlar 350 kilometre menzile sahip bulunuyor.

Hürriyet



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs