En Sıcak Konular

Sıcaklar 2-4 derece artacak

6 Şubat 2010 10:11 tsi
Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlar bugün de aralıklı olarak etkisini göstermeye devam edecek. Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kastamonu, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri, akşam saatlerinden sonra ve gece Kıyı Ege, Marmara'nın batısı ile Antalya çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genel olarak güney ve güneybatı, kuzey ve doğu bölgelerde Kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre bölgelere göre tahminler şu şekilde olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra ve gece batısı yağışlı geçecek. Yağışlar Çanakkale ile İstanbul'un Avrupa yakasında yağmur, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Trakya ile bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa) sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli, Muğla'nın iç kesimleri) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, İnebolu) ile Kastamonu çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt), akşam saatlerine kadar kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) ile Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğusu (Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak) aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEY DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Siirt, Batman ve Mardin çevreleri hafif karla karışık yağmurlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs