En Sıcak Konular

Vizelerin kalkması bu illere yarayacak

5 Şubat 2010 18:35 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye, Lübnan, Libya ve Ürdün ile karşılıklı vizelerin kalktığını, bundan en fazla Hatay gibi komşu ülkelere sınırı olan illerin yararlanacağını söyledi.

Ergin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) tarafından ATSO Konferans Salonu'nda Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne atanan Namık Tan onuruna verilen kokteyle katıldı.

Antakyalı olan Namık Tan ile gurur duyduklarını, ABD'nin başkenti Washington'da Türkiye'nin ilişkilerinin gelişmesi için büyük çaba harcayacağından hiç kuşkusunun bulunmadığını belirten Ergin, şöyle devam etti:

''Türkiye, son 7 yılda başta komşular olmak üzere tüm ülkelerle sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerini her alanda geliştirdi. Büyükelçilerimizi de titizlikle belirliyoruz. Namık Tan, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü ve müsteşar yardımcılığı yaptı. Dünyanın en önemli merkezi sayılan Washintongton'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Tan'a yeni görevinde başarılar diliyorum.''

Dört ülke ile vizenin kalktığını, sırada diğer ülkelerin bulunduğuna dikkati çeken Ergin, şunları kaydetti:

''Suriye, Lübnan, Libya, Ürdün ile karşılıklı vize kalktı. Bundan en fazla Hatay gibi komşu ülkelere sınırı olan iller yararlanacak. Hatay, dünden iyi. Ancak halen turistleri cezbedecek özelliklerden yoksun. Destinasyon olarak Hatay'ın eksikleri giderilmeli, bin 50 adet eski Antakya Evi turizme kazandırılmalı. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski bir Antakya Evi'ni restore ederek makamını oraya taşıyacak. Valimiz Celalettin Lekesiz ile konuştum. Antakya Evi'ni onararak valilik konuk evi yapacak. Tüm sivil toplum kuruluşlarının bu evleri restore ederek turizme kazandırmasını bekliyorum. 15 gün önce İspanya'nın Toledo kentine gittik. Buranın nüfusu 70 bin. Kentin yapısı Antakya'ya benziyor. 27 yıl uğraş vererek eski evleri turizme kazandırmışlar. Bir yatağın geceliğini 150-200 avroya kiralıyorlar.''

Hatay'daki havaalanının terminal binasının genişletildiğini, yakın zamanda uluslararası statüye kavuşacağını, Reyhanlı, Karaçay ve Dostluk Barajı'nın tamamlanmasıyla Amik Ovası'nın eski günlerine döneceğini belirten Ergin, ''Antakya-Samandağ, Antakya-Reyhanlı, Kırıkhan-Akbez arası duble yol olacak'' dedi.

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Tan ise daha önce Dişişleri Bakanlığı sözcülüğü yaptığını, şu anda sorumluluğunun arttığını ifade ederek, ''Çok önemli bir göreve atandığımın bilincindeyim. Bundan gurur duyuyorum. Görevimi şerefle yerine getireceğim. ABD ile ilişkilerin geliştirilmesi noktasında üzerime düşen görevi yapacağım '' dedi.

''Antakya benim memleketim'' diyen Tan, tarihi dokuyu koruyarak ve eski Antakya Evleri'ni turizme kazandırarak önemli gelir sağlanacağını, bu konuda omuz omuza vererek, herkesin özveride bulunması gerektiğini söyledi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ise mevcut potansiyeli zenginleştirerek dünyaya açmak istediklerini kaydetti.

Konuşmalardan sonra ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ile HASİAD Başkanı Yahya Kemal Nalçabasmaz, Büyükelçi Tan'a 3 semavi dini simgeleyen mozaik tablo armağan etti.

aa




Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs