En Sıcak Konular

Başbuğ'un açıklamasına destek verdi

5 Şubat 2010 18:26 tsi
Başbuğ'un açıklamasına destek verdi 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasına ilişkin açıklamalarını, "Fevkalade olumlu ve insani yaklaşım olarak görüyorum.

Bülent Arınç, cuma namazını kıldığı Başyazıcıoğlu Camii'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmaması konusunda yaptığı açıklama ile ilgili sorulan soruya, ''Bu açıklamayı fevkalade olumlu buluyorum. Yaşanan olayın bir şekilde Başbakan tarafından dile getirilmesi sonrasında yetkili bir şahsın geçmişte yaşanan bir olayı üzüntü ile hatırlaması bence fevkalade olumlu bir yaklaşımdır. Bunun başka konularda da devam edeceğini, sadece genelkurmay başkanı tarafından değil başka konularda da devam edeceğini, başka konularda yaşanmış demokrasiye, insan haklarına uymayan davranışlar varsa göreceğimizi düşünüyorum. İnsani bir yaklaşımdır. Hastaneler herkesin her kimliği, her sıfatı ile sağlık hizmet almak için gittiği başkalarının da onları insani amaçlarla ziyaret ettiği yerlerdir. Bu yerlerde ayrımcılık yapılmasını yüreğimiz yanarak takip ediyor ve üzülüyorduk. Umarım ki bu davranışlar hiçbir yerde olmaladır." cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ''Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'dan özür dilemeli'' yönündeki açıklaması ile ilgili sorulan bir soru üzerine Arınç, kendisinin 3 gündür konuyla ilgili açıklamalar yaptığını hatırlatarak, ''Sayın Baykal'ın da özür dilemesi gereken pek çok kişi var. Ben kendisine de bunları yeri geldiğinde hatırlatacağım. Ben dün bir tv programında genel kurulu yönetme tarzı itibariyle eleştirilerimi dile getirdiğimi, bu eleştirilerimin çok haklı olduğunu ifade ettim. Ancak bir bayan olması hasebiyle duygusal yaklaştığını meselelere ve böyle bir yaklaşım sergilediği için de bir kadın olarak gururunun incinmiş olabileceğini, bundan da üzüntü duyduğumu ifade ettim. Sayın Baykal kendisi özür dilemesi gereken pek çok kişiden bu görevini yapsın. Sadece Cübbeli Ahmet Hoca Efendi'ye geçmiş olsun demek yeterli değil. Geçmiş olsun demesi gerektiği başka kişiler de var. Ben yeri geldiğinde bunları açıklayacağım. Sayın Güldal Mumcu ile aramızda geçen olayları bütün çıplaklığıyla anlattım. Ben dürüst bir siyasetçiyim. Ne yaşandıysa bunu reddetmeden, inkar etmeden olduğu gibi yansıttım.'' şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs