En Sıcak Konular

Yarbay Dönmez'e 4 yıl hapis

5 Şubat 2010 14:55 tsi
Yarbay Dönmez'e 4 yıl hapis Yarbay Mustafa Dönmez'ın, Ankara Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla ilgili “askeri eşyayı gizlemek” suçundan yargılandığı dava sonuçlandı.

Ankara Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla  ilgili olarak yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez “Bir kısmı cephane niteliğinde  olan askeri eşyayı gizlemek” suçundan dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar duruşması, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinde görüldü.  Mahkeme Başkanı Hakim Binbaşı Cemil Çelik, Dönmez'in “Bir kısmı cephane  niteliğinde olan askeri eşyayı gizlemek” suçundan dört yıl hapis cezasına  çarptırıldığını ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmasına karar verildiğini  açıkladı.
       
Mustafa Dönmez, savunmasında, kendisine komplo kurulduğu iddiasında bulunmuştu.

Avukat Güven de müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, “Bunları yapanların arkasındaki kim ise ne dini, ne şerefi, ne onuru var” diye konuşmuş,  “Kuklaların özgürlüğü olmaz. Bunu yapanların belli merkezlerden emir aldıkları çok açık. Davanın ilk gününden bugüne kadar gerçek ortaya çıksın diye aleyhime olabilecek şeyleri dahi mahkemeye sundum. Bunu yapanlar bir rol dağıtmış. Bana, bu mizansen yumağında verdikleri rol uymadı. Her konuda hata yaptılar, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Gerçekler maddi olarak kanıtlanamasa bile, gerçeği herkes tanır, bilir. İnsanların suçlu olup olmadıkları da bir şekilde ortaya çıkar” açıklamasını yapmıştı. 
 
ZİR VADİSİ'DEKİ SİLAHLAR

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Ankara Zir Vadisi‘nde mühimmat sakladığı iddia edilen ve bu iddiaya ilişkin Askeri Mahkeme’de de yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez'in evi Haziran 2009’da 37 polis tarafından aranmış ve ele geçirilen krokilerden yola çıkarak yapılan kazılarda mühimmat ele geçirilmişti.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs