En Sıcak Konular

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Tan, Hatay'da

5 Şubat 2010 12:05 tsi
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Antakya'nın tanıtım eksikliğinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Tan, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, babasının Mardin'in Mazıdağı ilçesinde kaymakamlık yaptığını, kendisinin Mardin doğumlu olmasına rağmen, ilkokulu Antakya'da Gazipaşa İlköğretim Okulunda okuduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısıyken geçen ay Washington Büyükelçiliğine atandığını ve ABD'yi yakından tanıdığını belirten Tan, şöyle devam etti:

"Çocukluğum ve gençliğim Antakya'da geçti. Buradaki anılarımı, arkadaşlarımı ve akrabalarımı asla ihmal etmiyorum. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğine atandığım için dostlarımı görmek, akrabaların elini öperek hayır dualarını almak için kente geldim. Dünyanın en önemli ve hareketli başkentine gidiyorum. Orada ülkemi en iyi şekilde temsil ederek, ABD ile ilişkilerin gelişmesine katkıda bulanacağım."

Antakya'da 3 semavi dine mensup vatandaşların barış ve hoşgörü içinde yaşadığını, çok kültürlülüğün dünyaya örnek gösterilmesi gerektiğini ifade eden Tan, şunları kaydetti:

"Antakya halen keşfedilmeyi bekliyor. Ancak son yıllarda başta havaalanı olmak üzere önemli gelişmeler var. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Antakya'nın tanıtım eksikliği giderilmeli. Washington'da her yıl yapılan 'Türk Günü' ve diğer günlerde Antakya'nın tanıtımı için gelecek kafileye pozitif ayrımcılık yapacağım. Çünkü Antakya zengin tarihiyle bunu hak ediyor."

Antakyalı gençlerin eğitime önem verdiğini bildiğini ifade eden Tan, "Her bölgeden kendini geliştiren, dil bilen gençlerin görev yapmak için Dışişleri Bakanlığına başvurmalarını bekliyoruz" dedi.

Vali Lekesiz, ziyaretten çok memnun olduğunu, mayıs ayı içinde Antakya'dan bir kafilenin tanıtım amaçlı olarak ABD'ye gideceğini ve Washington'a da uğrayacağını söyledi.

Kentteki sivil toplum kuruluşların da katkısıyla ulusal ve uluslararası bağları güçlendirmeye çalıştığını belirten Lekesiz, ziyaretin anısına Büyükelçi Tan'a plaket, ipek kravat ve yöresel armağanlar verdi.

Ziyarete, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Yahya Kemal Nalçabasmaz da katıldı.

Büyükelçi Tan, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret edecek, öğleden sonra da ATSO tarafından onuruna verilecek kokteyle katılacak ve iş adamlarıyla söyleşi yapacak.



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs