Yeni düzenlemeye gerek yok | " /> Yeni düzenlemeye gerek yok | "/>

En Sıcak Konular

Atalay: Yeni düzenlemeye gerek yok

5 Şubat 2010 11:53 tsi
Atalay: Yeni düzenlemeye gerek yok Atalay: EMASYA'nın kaldırılması sonrası yeni düzenlemeye gerek yok...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, EMASYA'nın kaldırılması sonrasında yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını belirterek, "O kanunun hükümleri gayet açık ve yeterli." dedi.

Atalay, AK Parti MKYK toplantısına katılmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"EMASYA'nın kaldırılması sonrasında yerine geçebilecek yeni bir düzenleme yapılacak mı?" şeklindeki soruya Atalay şu cevabı verdi: "EMASYA biliyorsunuz sadece terör veya belli toplumsal hareketler olduğunda valilerimizin izleyeceği yolu, güvenlik güçlerinden nasıl, hangi durumda yardım isteyeceği gibi konuları düzenleyen protokoldü. Zaten o konuya açıp bakılırsa ilgili kanunda çok açık düzenliyor. Ben dün de ifade ettim. Genelkurmay Başkanı'mızla görüştük, çalıştık o konuları. Yeni bir düzenlemeye de gerek yok. O kanunun hükümleri gayet açık ve yeterli."

Atalay, gazetecilerin "İç tehdit ile ilgili bir çalışma söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Arkadaşlar o bununla ilgili değil, o ayrı bir konu." diye konuştu.

Atalay, "Mahmur Kampı'nın yeniden düzenlenmesi söz konusuydu demokratik açılım çalışmaları çerçevesinde nedir son durum?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Biliyorsunuz iki gün önce Irak'tan büyük bir grup geldi. Irak'taki ABD'nin komutanı ve yandaki heyet, ABD'nin büyükelçisi de katıldı. Büyük bir heyetle görüşmeler oldu. Bütün bu konuları görüştük. Irak topraklarından özellikle Kuzey ırak'tan Türkiye'ye yönelen terör tehdidiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. O konularda uygulamalar oldukça göreceksiniz. Önceden çok ileri açıklamalar yapmıyoruz."

"Süreç hızlanacak mı?" sorusuna Atalay, "Demokratik açılım süreci bütün boyutlarıyla yürüyor arkadaşlar. Tasarılarımızı gönderdik. Biliyorsunuz İnsan haklarıyla ilgili olanı, kolluk gözetim mekanizması ile ilgili olanı sanıyorum önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Ayrımcılıkla mücadele konusundaki düzenlememizi de kurumların görüşüne gönderdik. Sanıyorum iki hafta içinde onu da bakanlar kuruluna sunarız." cevabını verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine, "Genelkurmay Başkanımız gerçekten o konuda makul iyi bir açıklama yapıyor." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs