En Sıcak Konular

DTP: Kenan Evren'in açıklaması olumlu

0 0 0000 00:00 tsi
Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) 1. Olağanüstü Kongresi Ankara yapılıyor. Genel Başkan Ahmet Türk, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in DTP’nin Meclis’e girmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını “olumlu” ifadesiyle değer

DTP’nin, Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği 1. Olağanüstü Kongresi delegelerin sabah saatlerinden itibaren Kültür Merkezi’ne gelmesinin ardından başladı. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı, çok sayıda basın kuruluşunun ilgi gösterdiği Kongre’de, salona Türk Bayrağı ile DTP bayrağı asıldı.

Salonun değişik yerlerinde, “Çözüm operasyonlarda değil diyalog ve barışta”, “Çözümü dış güçlerden değil hakların ortak iradesinde arayalım”, “Ya gerçek demokrasi ya hiç”, “Gün daha fazla birlik daha fazla mücadele günüdür”, “Demokrasiyi kazanan kadın eşitliği ve özgürlüğü kazanır”, “Demokratik komünalizm ruhuyla toplumcu siyaseti yaratalım” yazılı pankartlar yer aldı.

ZANA HASTALIĞI NEDENİYLE KATILAMADI

Genel Başkan Ahmet Türk beraberinde Aysel Tuğluk, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, DEP eski milletvekilleri Hatip Dicle, Orhan Doğan ve DTP yöneticisi Hasip Kaplan ile salona geldi.

Parti Meclisi üyeliğine adaylığını açıklayan Leyla Zana’nın ise kısa bir süre önce reflü hastalığından geçirdiği ameliyat nedeniyle kongreye katılamadığı öğrenildi.

TÜRK: EVREN’İN AÇIKLAMALARI OLUMLU

Kongre salonuna gelmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Ahmet Türk, Ankara 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce kendisi ve Aysel Tuğluk’a verilen hapis cezasına ilişkin bir soru üzerine, “Hukuk ile siyaset iç içe geçmiştir” diyerek kararın hukuksuz ve siyasi olduğunu dile getirdi.

Ahmet Türk, Kenan Evre’nin DTP’nin Meclis’e girmesine ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak da “Olumlu açıklamalar” karşılığını vermekle yetindi.

Kocatepe Kültür Merkezi’ndeki kongrede, 911 delege genel başkanlık, parti meclisi ve diğer parti organları için sandık başına gidecek. Ahmet Türk genel başkanlık için tek aday gösterilmişti.

hürriyet



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs