En Sıcak Konular

Hollanda Kraliçesi Kayseri'de işadamlarıyla görüştü

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hollanda Kraliçesi Beatrix, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yaptı.

Boydak Holding'e ait tesislerde düzenlenen toplantıda, farklı sektörlerden seçilen 10 sanayici ve iş adamı, Kraliçe Beatrix ve beraberindeki heyete Kayseri'nin ekonomik durumu ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler.
Toplantıya, Kraliçe Beatrix ve beraberindeki Hollanda heyetinin yanı sıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Gül, Kayseri Valisi Osman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Sektör temsilcilerinin brifinglerini dinleyen Kraliçe Beatrix, konuşmacılara Türkiye'de işçilerin nasıl örgütlendiğini, Avrupa'daki gibi sendikalaşmanın olup olmadığını veya işletmelerin farklı örgütlenme yapılarının bulunup bulunmadığını sordu.

Toplantıda kadın girişimcilerin de bulunmasına sevindiğini ifade eden Kraliçe Beatrix, “Aranızda kadın girişimciler görüyorum. Ailenin bir parçası olarak kadınlar iş hayatında üst konumlara yükselebiliyor mu? Kadınlara yönelik veya işe yeni başlayanlara yönelik desteklemeler, mikro krediler var mı? Gelinim de mikro kredi olanaklarıyla çok ilgileniyor” dedi.

Toplantının ciddiyetle hazırlanmış olduğunu gördüğünü kaydeden Kraliçe Beatrix, böyle bir toplantı düzenlenmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Toplantıda çok ilginç bilgiler edindiğini vurgulayan Kraliçe Beatrix, ”Ciddiyetle hazırlanmış bu toplantıda Kayseri ve Türkiye hakkında ilginç bilgiler edindim. Burada anlatılanlardan anlaşıldığına göre Avrupa'dan çok şey bekliyorsunuz. AB sürecinde bu da çok olumlu bir adım. Kayseri'de geliştirdiğiniz ve haklı olarak gurur duyduğunuz yaklaşım, sizin de Avrupa'ya katkı sağlayabileceğinizi ortaya koyuyor” diye konuştu. Kayseri Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Boydak da Kayseri'nin ekonomik faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Boydak, toplantı sonrası, Kraliçe Beatrix'e çini tabak hediye etti. Kraliçe Beatrix, Bakan Gül ve beraberindekiler toplantının ardından Beştepeler mesire alanındaki Kayseri Evi'ne geçtiler. Burada Hollanda'da çalışan veya emekli olmuş gurbetçilerle bir araya gelen Kraliçe Beatrix, onlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra basına kapalı olarak devam eden sohbette, Zekeriya Gümüş adlı vatandaşın Kraliçe Beatrix'ten Hollanda'da oturum izni almak için yardım istediği belirtildi.

PROGRAMDAN NOTLAR

Kraliçe Beatrix'in programları sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kraliçe Beatrix'in geçeceği yollar tamamen trafiğe kapatıldı. Programlar için bin polis ve 250 jandarma görev yaptı. Kapalı mekanlardaki programlarda, basın mensuplarının görüntü almalarına kısıtlama getirildi. Bazı mekanlara sınırlı sayıda gazeteci kabul edildi.

hürriyet



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs