En Sıcak Konular

İç ve doğu bölgelerde yağış bekleniyor

5 Şubat 2010 09:25 tsi
Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağış görülecek. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Trakya ile Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı doğu bölgesinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, güney ve doğu bölgelerimizde yer yer kuvvetli olarak esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Trakya ile iç ve doğu bölgelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yetkililer, başta sürücüler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

-ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre bölgelere göre tahminler şu şekilde olacak:

MARMARA: Doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova) hafif olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: İç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Kütahya ile Afyonkarahisar çevreleri hafif kar yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Göller Yöresi ile zamanla bölgenin doğusu parçalı çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Isparta'nın kuzey ve doğu ilçeleri aralıklı kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra doğusu (Yozgat, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Sivas) çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; bölgenin kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari) aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.
 
ajanslar



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs