En Sıcak Konular

Kanada İstanbul’da Başkonsolosluk açacak

4 Şubat 2010 18:21 tsi
Kanada Büyükelçisi Mark Bailey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Kanada’nın İstanbul’da başkonsolosluk açarak ikili ilişkileri daha da geliştireceği açıklandı.

Kanada Büyükelçisi Mark Bailey, beraberindeki heyetle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede konuşan Başkan Kadir Topbaş, iki yıldır Kanada Büyükelçiliği görevini sürdüren Mark Bailey’in kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyerek, "Sayın Büyükelçi, Kanada’nın İstanbul Fahri Başkonsolonsu bizi ziyaret ettiler. Kanada ile Türkiye ve İstanbul olarak ilişkilerimiz gayet güzel. Bu birlikteliği daha da geliştirmek için, görüşmemizde Kanada’nın İstanbul Fahri Başkonsolosluğunu resmi konsolosluğa dönüştürmeye karar verdik. Bundan böyle ilişkilerimizi daha kurumsal yürütme ve daha da geliştirme imkanımız olacak" dedi.

Kadir Topbaş, "Sayın Büyükelçi bize Kanada Savunma Bakanının da NATO zirvesi nedeniyle İstanbul’da bulunduğunu ve birlikte İstanbul’un güzelliklerini doya doya yaşadıklarından bahsetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Toronto arasında bir işbirliği protokolümüz var. Bu iki şehir arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacaktır. Bu yıl içinde kurulacak Kanada İstanbul Başkonsolosluğu’nun şimdiden her iki ülkeye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Son iki gündür Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay ve heyeti ile birlikte İstanbul’u gezmekten büyük onur duyduklarını ve şehirden çok etkilendiklerini ifade eden Bailey, "İstanbul’un havası bugünlerde Kanada havası gibi soğuk, ama yine de çok etkilendik. Çok güzel bir gezi gerçekleştirdik. Sayın Başkan da bugün bizi çok sıcak karşıladı. Kendilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs