savaş uyguluyor | " /> savaş uyguluyor | "/>

En Sıcak Konular

İran: ABD bize savaş uyguluyor

4 Şubat 2010 17:24 tsi
İran: ABD bize savaş uyguluyor İran, ABD'nin son günlerde Körfez bölgesinde gerçekleştirdiği eylemlerle kendilerine karşı psikolojik bir savaş uyguladığını öne sürdü.

İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, Amerikan yönetiminin İran'ı Körfez ülkelerine karşı bir tehdit ve kendisini de koruyucu olarak gösterdiğini vurguladı. Firuzabadi, ABD yönetiminin İran ve Körfez ülkeleri arasındaki gelişen ilişkileri görmek istemediğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta sonunda Amerikan Washington Times gazetesi, Amerikan yönetiminin Körfez ülkelerine silah satmak için gizli görüşmeler gerçekleştirdiğini yazmıştı. Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik krize rağmen, Amerika'nın silah satışında artış olmuş, en büyük alıcılar arasında da Körfez ülkeleri başı çekmişti. ABD'nin son iki yılda Körfez ülkelerine 25 milyar dolarlık silah sattığı belirtiliyor.

ABD, muhtemel bir İran saldırısına karşı tüm Körfez ülkelerini füze savunma sistemleri şemsiyesi altına almak istediğini dile getiriyor. ABD'nin halihazırda Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'e Patriot füzelerini yerleştirmeye başladığı ifade ediliyor.

Son günlerde İran'ın nükleer programını sona erdirmesi için Tahran'a yaptığı baskıları artıran ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde sert bir kararın çıkması için uğraşıyor. Ancak Tayvan'a silah sattığından dolayı ABD ile ilişkileri son günlerde gergin olan Çin, bu tür bir girişime şiddetle karşı çıkıyor.

(CİHAN)



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,265 µs