En Sıcak Konular

Bakan Gönül, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile görüştü

4 Şubat 2010 17:06 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı için İstanbul'a gelen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile görüştü.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Rasmussen'i, görüşmenin gerçekleşeceği İstanbul Kongre Merkezi Tophane Salonu'nun girişinde karşıladı. Heyetler arası görüşmenin başlangıcında konuşan Gönül, toplantının İstanbul'da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rasmussen de gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. Görüşme, kısa süre görüntü alınmasının ardından basına kapalı yaklaşık yarım saat sürdü.

Bu arada, Vecdi Gönül, Avustralya Savunma Bakanı John Faulkner ve Portekiz Savunma Bakanı Agusto Santos Silva ile de ayrı ayrı görüştü. Basın kapalı gerçekleşen görüşmeler yaklaşık 20'şer dakika devam etti.

-TOPLANTILAR PROGRAMI-

Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in başkanlığında ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ev sahipliğinde yarın yapılacak olan NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantıları için İstanbul'a gelen üye ülkelerin savunma bakanları, İstanbul Kongre Merkezi Beylerbeyi Salonu'nda bu akşam çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in de aralarına bulunduğu 28 İttifak üyesi ülkenin savunma bakanlarını buluşturacak toplantılar çerçevesinde ilk olarak yarın sabah ''Kuzey Atlantik Konseyi'' oturumu gerçekleştirilecek. Oturum, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ve Milli Savunma Bakanı Gönül'ün konuşmalarıyla başlayacak.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla ''Kuzey Atlantik Konseyi ve NATO Dışı ISAF Katılımcıları'' toplantısı yapılacak.

Toplantıların ardından NATO Genel Sekreteri Rasmussen basın toplantısı düzenleyecek.

Bu arada, NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantıları dolayısıyla sıkı güvenlik önlemleri alındı. Toplantıyı, önceden akredite olan basın mensupları kimliklerini ibraz ettikten sonra aldıkları kartlarla izleyebiliyor.

Basın mensuplarının, kamera, fotoğraf makinesi, diz üstü bilgisayarları kontrol edildikten sonra güvenlik etiketleri yapıştırıldı.

A.A.



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs