En Sıcak Konular

Suikast girişimine takipsizlik

4 Şubat 2010 14:27 tsi
Suikast girişimine takipsizlik 'Ekonomik durumları itibariyle Başbakana veya eski bir bakana suikast organize edecek düzeyde olmadığı belirlenen şüphelilerin... '

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece serbes bırakılan 7 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Başbakan Erdoğan’ın Mart 2009’daki Adana programı öncesinde eylem yapacakları iddia edilen 38 yaşındaki Arzu Ö., 38 yaşındaki Abdullah Ü., 46 yaşındaki Ali Rıza D., 55 yaşındaki Mahmut N., 37 yaşındaki Sabahattin K. ve 35 yaşındaki Yusuf Kenan S. hakkında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda 6 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Hazırlanan kararda şu bilgilere yer verildi:
“Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kullandığı telefonu arayan Arzu Ö.’nün, Kürtçülük yaptıkları gerekçesiyle başbakana ve Abdulkadir Aksu’ya yönelik suikast düzenleme planı yaptığı, bu eylem için birkaç kişiye de teklif götürdüğü ve Ergenekoncu olduğu ihbarında bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli tanık statüsüyle ifadesi alınan aynı ihbarcı şahıs, hakkında ihbarda bulunulan Arzu Ö.’nün her hangi bir işte çalışmadığı halde çok para kazandığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast krokisi gösterip, Abdulkadir Aksu’yu fiziğiyle tuzağa düşürüp 2 komanda bıçağıyla öldüreceğini söylediğini beyan etti. Bunun üzerine alınan karar gereği, Arzu Ö. ve diğer şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda el konulan bilgisayarların incelenmesinde, suç unsuruna rastlanılmadı.”

ERGENEKON BAĞI YOK PARANOYAK

Cumhuriyet Savcılığı’nın takipsizlik kararında, diğer şüphelilerin, Arzu Ö.’nün, tavır ve davranışlarına göre akıl hastası olabileceğine yönelik beyanları doğrultusunda Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 3 hafta süreyle müşahede altında tutulduğu belirtildi. Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin raporuna göre, kendisini özel biri olarak gören ve hastane servis kurallarına uymayan Arzu Ö.’nün paranoya alt testlerinin yüksek çıktığının belirtildiği kararda şöyle dendi:
“Arzu Ö.’nün evinde yapılan arama sırasında askeri bir sınava çalışma izlenimi vermesi sebebiyle Adana İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı haber elemanı olarak görev yapıp yapmadığı sorulmuş. Gelen cevapta Arzu Ö.’nün haber elemanı olmak için müracaatının bulunduğu, fakat tutarsız davranışları sebebiyle haber elemanı olamadığı, haber kaynağı olarak da kullanılmadığı bildirilmiştir. Aynı zamanda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen yazıya göre şüphelilerin, Ergenekon dosyasıyla ilgili hedef şahıslarla ilgili olmadığı ve soruşturmayla ilgilerinin bulunmadığı bildirilmiştir. Legal yada illegal yoldan silah, sabotaj ve suikast eğitimi almadıkları, geçmişlerinde adam öldürme veya yaralama gibi suçları bulunmadığı, ekonomik durumları itibariyle Başbakana veya eski bir bakana suikast organize edecek düzeyde olmadığı belirlenen şüphelilerin kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi."



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs