En Sıcak Konular

Yıldız: Eylem dolayısıyla elektrik kesintisi söz konusu değil

4 Şubat 2010 13:29 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk-İş öncülüğünde yapılan 1 günlük iş bırakma eyleme sebebiyle elektrik kesintisi yaşanmadığını söyledi.

Şu ana kadar kendilerine ulaşan ihbar bulunmadığını kaydeden Yıldız, "Özellikle elektrik konusu kesintisiz verilmesi gereken hizmetlerden biridir. Bu konuda arkadaşlarımızın görevi aksatma lüksü olamaz. Böyle ihtiyari bir durum değildir elektrik ve enerjiyle ilgili konular. Elektriğin kesilmesi kanunen suçtur. İşi bırakan birisi elektriği keserek bırakamaz." diye konuştu.
 
Sheraton Otel'deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu toplantısına katılan Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını cevapladı. Türk-İş eyleme sebebiyle elektrik kesintisi olup olmadığının sorulması üzerine, elektrik konusunun kesintisiz verilmesi gereken hizmetlerden biri olduğunu, bu konuda kimsenin görevi aksatma lüksü olamayacağını belirterek cevap verdi. Elektriğin kesilmesinin kanunen suç olduğunu kaydeden Yıldız, "İşi bırakan birisi elektriği keserek bırakamaz. Böyle kimsenin kanuni bir yetkisi yoktur. Arkadaşlarım kanunen kullanabilecekleri sosyal hakkı başka bir şey, vatandaşın kesintisiz alacağı hizmet başka bir şeydir. Bize bu zamana kadar ulaşan bir ihbar yok. Herhangi bir kesinti söz konusu değil." şeklinde konuştu.

"SİNOP NÜKLEER SANTRALİNİ GÜNEY KORE'YE VERME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakan Taner Yıldız, Sinop'taki nükleer santral ihalesini Güney Kore'ye sipariş verildiğine yönelik soruya ise Mersin Akkuyu nükleer santralinin yapımına bir teklif geldiğini ifade ederek cevap verdi. Diğer firmaların ve ülkelerin Akkuyu konusunda tercihlerini bu şekilde kullanmayacakları kararı aldıklarını kaydeden Yıldız, Akkuyu nükleer santraliyle ilgili sürecin işlediğine dikkat çekti.

Sinop'ta kurulacak nükleer santrale farklı ülkelerden farklı firmaların rağbet edeceğini aktaran Yıldız, "Bu konuda hem Güney Kore'nin şu anda gelmedi ama ABD'nin hem diğer ülkelerin tekliflerini değerlendireceğiz. Yalnız Nabucco'da olduğu gibi yanlış anlama olduğunu görüyorum. Her hangi bir angajmana her hangi bir Güney Kore'ye verme söz konusu değil." ikazında bulundu. Yıldız, İran ile rafineri yapımıyla alakalı bir konuşma geçmediğini de sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs