En Sıcak Konular

Iraklı Kürtlerden terör örgütüne operasyon

4 Şubat 2010 11:24 tsi
Türkiye, İran ve Suriye'nin etkili operasyonlarında ağır kayıplar vermeye devam eden terör örgütü PKK'ya bir darbe de Iraklı Kürtlerden geldi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetime bağlı güvenlik birimleri tarafından Duhok ve Zaho kentlerinin kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda, Kürtlerden haraç aldığı ve bölgedeki uyuşturucu ticaretini yönlendirdiği öne sürülen 3 teröristin yakalandığı bildirildi.

Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP'ye bağlı yerel güvenlik birimlerince, Duhok ve Zaho arasındaki bir kontrol noktasında durdurulan otomobilin içindeki Fatma S, Pervin A. ve Hevi H. isimli teröristlerin gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan, Celal Talabani'nin lideri olduğu KYB'ye bağlı yerel güvenlik güçlerince, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını ve DTP'nin kapatılmasını bahane ederek Ranya, Enze ve Sengeser sokaklarında terörü tırmandırmaya çalışan Zana R, Fuat M. ve Mahmut A. isimli örgüt mensupları gözaltına alındı.

Iraklı Kürtlerin PKK'lılara yönelik yaklaşımlarını eleştiren ve onları tehdit eden Ahmet Deniz isimli terör örgütü sorumlusu, ''Iraklı Kürt liderlerin, Türkiye ve ABD'nin yanında PKK'ya karşı savaşmaları, onların sonunu getirecektir. PKK'nın tasfiyesine yönelik olarak Türkiye ile iş birliği yapan Iraklı Kürtler ihanet içindeler. Iraklı Kürt liderler (Mesut Barzani ve Celal Talabani) PKK'yı ne karşılığında Türkiye'ye sattıklarını açıklamalılar. Bu anlaşmaya imza atanlar PKK'nın en büyük düşmanı olduklarını ve gereken cevabı alacaklarını bilmeliler'' şeklindeki açıklamaları basına yansımıştı.

Geçen ay ABD'deki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsünde konuşan Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani ise Türkiye ile ekonomik ve enerji alanında çok büyük bir iş birliğinin olduğunu, bölgesel yönetimin Türkiye için tehdit oluşturmadığını, Türkiye'nin ''demokratik açılım'' sürecine güçlü destek verdiklerini belirterek, ''Türkiye'deki Kürt kardeşlerime tavsiyem, demokratik süreç için olumlu tavır takınmaları ve işbirliği yapmalarıdır'' demişti.
 
aa



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs