Kaygı verici | " /> Kaygı verici | "/>

En Sıcak Konular

Boyner ilk kez konuştu: Kaygı verici

4 Şubat 2010 10:54 tsi
Boyner ilk kez konuştu: Kaygı verici 
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Abdi İpekçi gibi gazeteci cinayetlerinin arkasında yer alan yapılanmaların demokrasi ve hukuk devleti adına kaygı verici olduğunu vurguladı.

Boyner, www.t24.com.tr internet sitesinde yayınlanan 'Gazeteci Abdi İpekçi Cinayeti Üzerine' başlıklı yazısında, karanlık cinayetlerin çözülmesinin demokratik zeminin güçlenmesi için bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. TÜSİAD'ın bu yöndeki çabaların destekçisi ve takipçisi olacağını vurgulayan Boyner, Türkiye'de özgürlüğe inanan gazetecileri hedef alan saldırıların henüz aydınlatılmamış olmasının kamu vicdanını yaraladığını dile getirdi.

Ocak ayında, Hrant Dink ve vahşi bir şekilde katledilen Uğur Mumcu'nun, geçtiğimiz günlerde de Abdi İpekçi'nin anıldığını hatırlatan Boyner, Türkiye'de çok sesliliğe, demokrasiye ve özgürlüklere içtenlikle inanan bu gazetecilerin hedef olduğu cinayetlerin henüz aydınlatılmamış olması kamu vicdanını yaraladığına dikkat çekti.

Güçlü bir demokrasi umudunun bu cinayetlerin peşini bırakmamakla korunabileceğinin altını çizen Boyner şu ifadeleri kullandı: "Yeni acıların yaşanmaması, Türkiye'nin bu karanlık tekrarlardan kurtulması ve Türk halkının demokrasiye olan inancının artması ancak bu şekilde sağlanacaktır. TÜSİAD olarak, daha yüksek standartta bir demokrasi ve etkili bir hukuk devleti oluşturulması çerçevesinde, bu ve benzeri cinayetlerin çözülmesine yönelik çabaların destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceğiz." Cinayete kurban giden birçok gazetecinin yaşamları boyunca daha demokratik bir Türkiye için inançlarını ve düşüncelerini cesurca ifade ettiklerine vurgu yapan Boyner "Ne yazık ki, belki de bu cesaret yaşamlarına mal olmuştur." ifadelerine yer verdi. Boyner, Abdi İpekçi'nin öldürülüşünün 31. yılında kaleme aldığı yazıda, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine de değiniyor. 

zaman

 




Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs