En Sıcak Konular

İş bırakma eylemi asgari ücretliyi vurdu

4 Şubat 2010 10:50 tsi
Türk İş'in TEKEL işçilerine destek olmak için yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, özellikle asgari ücretlileri vurdu.

Sabah erken saatlerden itibaren otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar, işlerine dolmuş, taksi ya da arkadaşlarının veya yakınlarının arabalarıyla gitmek zorunda kaldı. Bazıları da birlikte taksi tuttu.

Özel bir şirkette asgari ücretle çalıştığını belirten Nurten Çağlar, durakta bekleyen dört kişiyle taksiye bindiklerini söyledi. Günlük ücretinin 20 liraya denk geldiğini ifade eden Çağlar, "Akşam dönüşte de büyük ihtimalle taksiye bineceğim. Bu yapılan bize haksızlık değil mi?" diye sordu.


Eylemin mağdur ettiği vatandaşlardan biri de Cezmi Tursun. Saat 23.00 ile 07.00 arasında çalıştığını kaydeden Tursun, iki saate yakın otobüs beklediğini aktardı. Yürüyerek gitmekten başka çaresi olmadığına dikkat çeken Tursun, parasız olduğundan taksiye binemediğini vurguladı.


Şehir merkezindeki işine Konak ilçesi Üçyol mevkiinden yürüyerek geldiğini anlatan Mustafa Açar ise ülkenin çok zor dönemlerden geçtiğini söyleyerek, "AK Parti'yi bu konuda destekliyorum. Çalışan, üreten kazanacak. Bu ülkede daha zorda olanlar da var. Önceki hükümetler bol bol verince, ülke krizler geçirdi. Çalışmayan, üretmeyene para yok." şeklinde konuştu.


Kordon'da gece çalışıp şehir merkezinde mahsur kalanlardan biri de Serkan Güz. Eskiizmir semtine gitmesi gerektiğini belirten Güz, "Öğleye kadar otobüs gelmeyeceği söyleniyor. Kahvehanede bekleyeceğim. İnsanlar işsizlikten yakınırken TEKEL işçilerinin yaptığı doğru değil." dedi.


Bornova'da bir ziyarete gitmek için durakta bekleyen Edip Derin ise sokaktaki vatandaşın sesine tercüman oldu: "Otobüs gelir diye bekledim ama gelmedi. Metroya gideceğim. Haklı eylemleri desteklerim ama TEKEL işçilerinin yaptığı haksız. Vicdanlarına sığdırıyorlarsa çalışmadan maaş almaya devam etsinler."


Karşıyaka'dan Konak'a vapurla geçen Ayşegül Yurtseven, kendisinin değil, arkadaşlarının mağdur olduğunu dile getirdi. Eylemin en güzel yanının vapur iskelesindeki otopark görevlisinin de olmayışını olduğunu ifade eden Yurtseven, başından geçen ilginç olayı şöyle anlattı: "İskeleye aracımı park ettim. Para isteyen görevli yoktu, o da grevdeymiş. Bir taksici, 'Abla bugün parasız.' diye bağırınca anladım."


Karabağlar'dan iki araç değiştirerek işine gidebildiğini söyleyen Emin Babadağ da otobüs durağına saat 05.00'te vardığını, 07.30'a kadar beklediğini belirtti.

cihan



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,246 µs